Naslovna Društvo Ambulante u negotinskim selima ponovo počinju sa radom

Ambulante u negotinskim selima ponovo počinju sa radom

638
0

Ambulante u negotinskim selima od petka, 7. maja ponovo počinju sa radom budući da je epidemiološka situacija znatno bolja nego u proteklom periodu.

Mesna zajednica i ambulanta u Urovici; Foto: Wikimedia Commons

Rad u seoskim ambulantama biće organizovan za sada jednom nedeljno, imajući u vidu i dalje potrebu za potpunim angažovanjem medicinskih radnika, na kovid odeljenjima ovdašnje bolnice, u kovid ambulanti ali i na punktovima za vakcinaciju u Negotinu i u krajinskim selima.

Planirano je da dve ekipe Zdravstvenog centra Negotin budu angažovane u petak 7. maja, u Urovici, Slatini, Dušanovcu i Dupljanu.

U ponedeljak 10. maja dve ekipe radiće u ambulantama u Jabukovcu, Vratni, Mihajlovcu i Maloj Кamenici.

U utorak, 11. maja će ambulante biti otvorene u selima Mokranje, Rečka i Čubra, u četvrtak 13. maja u Prahovu, a u petak 14. maja u Jasenici, Štubiku i Plavni

Zdravstveni centar Negotin pokriva teritoriju od 39 mesnih zajednica, a ambulante ima u 31 selu. Pre pandemije ambulante su, sa izuzetkom Urovice, Jabukovca, Kobišnice, Štubika, Radujevca, Prahova, Dušanovca i Sikola koje imaju veći broj pacijenata i u koje lekari dolaze dvaput sedmično, radile po jedan dan u nedelji.

O zdravlju čak 3.800 meštana, koliko je zdravstvenih kartona u 31 ambulanti u opštini Negotin, brine 17 lekara Zdravstvenog centra, koji rade i u ambulantama primarne zdravstvene zaštite u Negotinu, ali su redovno i na terenu po selima po ranije utvrđenom rasporedu.