Naslovna Društvo Ambasador Sem Fabrici u poseti opštinama Kladovo i Negotin

Ambasador Sem Fabrici u poseti opštinama Kladovo i Negotin

772
0

Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Sem Fabrici posetiće 9. i 10. juna 2021. Kladovo i Negotin.

Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji; Foto: I. Mitrović

Ambasador Fabrici obići će projekte koje finansira EU kroz program „#EuzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ u opštinama Negotin i Kladovo i sastati se sa predstavnicima lokalne samouprave i pružaocima turističkih usluga.

 „Radujem se dvodnevnoj poseti istočnoj Srbiji. Kako se EU i Srbija ponovo otvaraju prema svetu posle kovida-19, važno je promovisati doprinos koji će turizam i kulturno nasleđe dati društvenom i ekonomskom oporavku. Evropska unija je dugogodišnji partner u promociji turizma Srbije i očuvanju njenog jedinstvenog kulturnog nasleđa. Sada sprovodimo program od 16,6 miliona evra, koji finansira EU, i ovo je prilika da se upoznam sa rezultatima ovog projekta, koji uključuje tekuće radove na rekonstrukciji tvrđave Fetislam. Kulturno nasleđe je sjajan motor za promociju turističke privlačnosti regiona, a naš projekat je usmeren na kombinovanje obnove kulturnog nasleđa i podizanje kvaliteta i standarda turističkih usluga, posebno onih koje pružaju mala, često porodična, turistička preduzeća“, rekao je Fabrizi pre posete.

U Kladovu će se šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Sem Fabrici sastati u 11 časova sa predsednikom opštine Sašom Nikolićem i nakon toga obići radove na tvrđavi Fetislam.

Od 14 časova ambasador će obići i apartamane „Oaza Luks“ u Kladovu i Vlašku kuću i selo Velika Vrbica.

Za četvrtak, 10. jun  od 9 časova i 30 minuta je predviđen obilazak  Rogljevačkih pivnica i razgovor sa predsednikom opštine Negotin, Vladimirom Veličkovićem, a od 12 časova i obilazak Rajačkih pivnica i razgovor sa vinarima i predstavnicima “Udruženja mladih za Rajačke pivnice”.