Naslovna Krajinske vinjete Aleksa Tomić – mlada košarkaška nada Negotina

Aleksa Tomić – mlada košarkaška nada Negotina

1810
0

Aleksa Tomić, mlada košarkaška nada sanja velike snove koji će ga, nada se, odvesti u velike klubove, među dobre saigrače.

Negotinac Aleksa Tomić gazi dobre košarkaške staze, ali o svojim potajnim željama i nadanjima ne govori na glas. Sebe daje, kaže, sto posto na svakoj utakmici, a o svojim šansama da uspe govori iskreno.

„Talenat se prepoznaje na svakoj utakmici na svim turnirima, zato je i bitno da se uvek da sve od sebe jer nikada ne znate ko vas  gleda u tom trenutku sa tribina i čiji će poziv uslediti.“

Ljubav prema košarci počela je pre pet godina kada je Aleksa bio u petom razredu Osnovne škole “Branko Radičević”. Želeo je da se oproba u košarci, a veliku podršku pružili su mu roditelji. Od tog trenutka svaki dan je ispunjen treninzima, velikim radom, borbom za svaki poen na utakmici.

“Sportski dan je svaki dan. Svakoga dana sam van kuće na terenu sa prijateljima ili sa igračima. Treninzi su nekada naporni, nekada ne. Šta god da mi prija ili ne prija na treningu, mora da se odradi. Za uspeh je jako bitno da imaš dobru motivaciju, a za mene je to napredovanje da odem dalje i da igram u velikom timu. Moji uzori su Bogdan Bogdanović, Ognjen Jaramaz”, kaže mladi negotinski bek.

Aleksa Tomić je od ovog septembra učenik Negotinske gimnazije, na opštem smeru. Kaže da mu je bilo  teško u osnovnoj školi da usaglasi treninge, pripreme za kontolne zadatke, ali su treneri insistirali da sportisti moraju biti dobri đaci i da školske obaveze ne smeju biti zapostavljene. Zna da ga još veći izazovi čekaju u srednjoj školi ali, kaže, ako se dan dobro organizuje, uspeh mora doći.

“Žrtvovanje i odricanje je jedan od faktora uspešnog sportiste. Moji drugovi danas nisu spremni za sve to. Onaj ko ne trenira iz sve snage i ko ne daje sve od sebe taj neće uspeti. Ali to ne važi samo za sport već za život uopšte.  Moja generacija nije spremna da se žrtvuje zarad uspeha, većina ide nekim lakšim putem”, kaže Aleksa Tomić, mlada košarkaška nada Negotina.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.