Naslovna Društvo Aleksa Paunović, učenik generacije Osnovne škole „Branko Radičević“

Aleksa Paunović, učenik generacije Osnovne škole „Branko Radičević“

644
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2019/2020. godine.

Nema takmičenja na kojem Aleksa Paunović, učenik generacije Osnovne škole „Branko Radičević“ u Negotinu nije učestvovao.

Od prvih školskih dana, veli, sasvim mu je prirodno bilo da uči i da se ističe. Matematika i fizika su mu omiljeni predmeti, ali voli i ostale.

„Meni matematika i fizika jesu omiljeni predmeti. Težim ipak ka prirodnim naukama, mada mi od ruke idu i društvene. Takmičio sam se iz srpskog jezika i književnosti, istorije, informatike, iz brojnih nastavnih predmeta. Nije da me je neko terao da to činim. Želeo sam to. Za mene je takmičenje bilo potvrda da sam vidim gde sam i koliko sam naučio, a sve ostalo je došlo nekako spontano“, kaže Aleksa Paunović.

Osim na školskim, opštinskim i okružnim smotrama znanja gde je redovno osvajao jedno od prva tri mesta, Aleksa je i na republičkim smotrama bio među najboljima, potvrđujući ne samo svoje znanje i trud, već i rad svojih nastavnika-mentora koji su ga pripremali za takmičenja.

Na republičkoj smotri iz fizike pre dve godine je bio drugi, informatike treći, kao i na Srpskoj informatičkoj olimpijadi, plasirao se za republička takmičenja iz hemije, tehničkog obrazovanja u sedmom razredu… U osmom je bio spreman, ali epidemija virusa korona je sve odložila.

„Teška je bila ova godina. Ne zato što se učilo online, već zato što je poslednja godina, a mi učimo od kuće i ne družimo se. Neke školske drugove nećemo možda ni da vidimo više i zato mi je cela ova godina teško pala.“

Titula „učenik generacije“ ga nije iznenadila, mada je, priznaje, konkurencija ove godine bila zaista velika.

„Biti učenik generacije je nešto čemu sam se nadao i čemu sam težio, zato sam i išao na takmičenja, trudio sam se. Bila je velika konkurencija, moram priznati, ali sam eto uspeo“, kaže Aleksa.

Učenik generacije OŠ „Branko Radičević“ ističe da su i on i njegovi školski drugovi od prvog dana u školi imali punu podršku svojih nastavnika i zaposlenih. Kaže, školu je shvatio ozbiljno, ali je i za sve druge stvari i aktivnosti imao vremena.

„Trudio sam se svih ovih godina da najviše naučim na času, pa da kući nemam toliko posla, već samo da prelistam lekcije. Po završetku osmog, želeo sam da u Negotinskoj gimnaziji upišem IT smer, ali njega nažalost ove godine nismo imali. Nakon toga se nisam ni dvoumio, prirodno-matematički smer je bio moj izbor. Za dalje, to je definitivno programiranje, možda ETF. Gde vidim sebe u budućnosti? Ako završim programiranje, u Negotinu, to je posao koji može i da se radi od kuće, videćemo“, dodaje Aleksa Paunović.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.