Naslovna Društvo Aleksa Paunović treći na republičkom takmičenju iz informatike

Aleksa Paunović treći na republičkom takmičenju iz informatike

496
0

Aleksa Paunović, učenik šestog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ na republičkom takmičenju iz informatike osvojio je treće mesto i pravo da učestvuje na Srpskoj informatičkoj olimpijadi.

Aleksa Paunović je, pod mentorskim vođstvom nastavnika Miloša Jotića, na republičkoj smotri koju organizuje Društvo matematičara Srbije, inače i organizator takmičenja iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola, pokazao zavidan nivo znanja i u ukupnom plasmanu bio treći.

Takmičenje iz informatike koncipirano je na rešavanju problemskih zadataka korišćenjem algoritamskog načina razmišljanja i njegove implementacije na nekom od ponuđenih programskih jezika: C, C++, Pascal, Java, Python i slično.

Ovakav vid takmičenja obuhvata dosta nivoa od kojih su najviši međunarodnog karaktera.

Kako je Aleksa na republičkoj smotri osvojio treću nagradu, ovim rezultatom ostvario je i plasman na Srpsku informatičku olimpijadu.

Na ovom nivou takmičenja vrši se selekcija četiri reprezentativca sa najboljim rezultatima koji će predstavljati našu zemlju na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi.