Naslovna Društvo Akcija „Zasadi drvo“ u svim osnovnim školama opštine Negotin

Akcija „Zasadi drvo“ u svim osnovnim školama opštine Negotin

548
0

U saradnji sa Ministarstvom prosvete i Adria media grupom, donatorom akcije,  danas je u svim osnovnim školama naše opštine realizovana akcija „Zasadi drvo“.

Akcija „Zasadi drvo“, koju je još 2019. godine pokrenulo Ministarstvo prosvete u saradnji sa Adria media grupom za ciljem da se kod dece podigne svest o važnosti očuvanja životne okoline, realizovana je danas i u opštini Negotin.

U trećem ciklusu ovog projekta pod nazivom  „Četiri godišnja doba“ koji će trajati do aprila ove godine,  planirano je da se širom Srbije zasadi više od 200 hiljada sadnica belog bora. Danas su učenici 11 osnovnih škola naše opštine u svojim školskim dvorištima zasadili po dve sadnice i o njima će brinuti uz pomoć svojih učitelja i nastavnika.

„ Cilj akcije je da se naši prvaci, koji su tek krenuli u školu, od malih nogu upute u pravcu brige o životnoj sredini. Jedan od najvećih problema danas je zagađenje i mi ćemo pokušati da na ovaj način edukujemo našu decu i pokažemo koliko  je značajno da brinemo o prirodi i da prirodi vraćamo više nego što od nje uzimamo“, rekao je na današnjoj akciji Dejan Kojčinović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Akcija “Zasadi drvo” bila je i prilika da sa najmlađim đacima, prvacima o značaju pošumljavanja i čuvanja prirode razgovaraju njihovi nastavnici. Tako su prvaci Osnovne škole „Vuk Karadžić“ mogli da od nastavnice biologije Ljubice Kojčinović čuju zanimljivosti o četinarima, ali i biljkama koje su fabrike čistog vazduha u prirodi, kao i značaju čuvanja prirode.