Naslovna Društvo Akcija “Posadi svoj hlad” u Negotinu: Podela besplatnih sadnica u petak u...

Akcija “Posadi svoj hlad” u Negotinu: Podela besplatnih sadnica u petak u podne

1368
0

Zahvaljujući inicijativi pokrenutoj na društvenim mrežama i velikom odzivu građana, Opština Negotin pridružila se akciji “Posadi svoj hlad”.

Opština Negotin akciju podela besplatnih sadnica organizuje u petak, 9. aprila u podne ispred zgrade opštine na Trgu Stevana Mokranjca 1.

Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje su se pridružile akciji ozelenjavanja i kojima je bitno zdravlje građana.

“Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju. Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu”, navode organizatori.

Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg građani mogu da je registruju i prate uputstva za njen dalji razvoj, ali i vezicu na kojoj je ime i prezime osobe koja sadi beli jasen, kao i datum sadnje.

“Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji naš plan je da u narednim godinama podelimo 300.000 sadnica građanima Srboke i na taj način stvorimo zdravija mesta za život svih nas. Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo”, dodaju u Udruženju „Zeleni razvojni centar“.