Naslovna Društvo Akcija pomoći Milošu Mediću se nastavlja: Prikupljeno 8.500 evra za transplantaciju bubrega

Akcija pomoći Milošu Mediću se nastavlja: Prikupljeno 8.500 evra za transplantaciju bubrega

2076
0

Dvadesetosmogodišnji Miloš Medić iz Negotina od rođenja se bori sa hroničnom bolešću bubrega. Ovom mladiću neophodna je pomoć za lečenje jer mu je otkazao jedini bubreg koji ima, a koji mu je 2009. donirala majka.

Miloš Medić se sa hroničnom bolešću bubrega bori od rođenja. Bubrezi su mu odstranjeni 2009. kada mu je transplantiran bubreg majke koja je bila donor, ali mu je, nedavno, zbog pogoršanja bolesti taj bubreg otkazao.

Milošu je zbog hronične nedovoljne funkcije bubrega četvrtog stepena instalirana radiocefalična podlaktna LT fistula. Uz pomoć nje prima hemodijalizu kako bi koliko toliko očuvao funkciju bubrega do nove transplantacije.

“Prvi ciklus dijalize je dobro prošao. Nastojimo da održimo funkciju bubrega do transplantacije za koju mi je potrebno 49.000 evra. U saradnji sa lekarima razmatramo najbolje opcije za transplantaciju koja će čim se potrebna sredstva prikupe biti obavljena na nekoj od adekvatnih klinika. Razmatra se Italija, a u opciji su i Hrvatska i Turska”, kaže Miloš Medić koji je trenutno na programu dijalize na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu.

Sredstva za pomoć u lečenju našeg sugrađanina možete donirati uplatom na  dinarski račun broj 170 – 0010332081000 -23 i devizni IBAN RS 35170001033208100120 koji su u Unikredit banci otvoreni na ime Miloša Medića.

Iako je organizovano nekoliko akcija za prikupljanje sredstava prikupljeno je tek 8.500 evra. Nedavno su, dodaje Miloš, radnici “Eliksira” Prahovo i “Eliksira Kraft” prikupili i uplatili 150.000 dinara.

 “Javili smo se i nekim od fondacija i očekujemo da se i one uključe, pa ćemo o tome blagovremeno obavestiti javnost”, dodaje Medić.