Naslovna Hronika Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju tokom praznika

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju tokom praznika

687
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas, 10. do nedelje, 13. novembra sprovešće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Kako se zbog državnog praznika na svim najvažnijim putnim pravcima u Republici Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja od 10. do 13. novembra na putevima u Srbij sprovešće se pojačana kontrola saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, uključujući prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece, kao i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje. U cilju zaštite bezbednosti pešaka, brzina će biti kontrolisana i u zonama pešačkih prelaza.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila izvršiće se kontrola da li vozači i svi putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas.

Tokom prošle godine u danima ovog državnog praznika u saobraćajnim nezgodama poginulo je 14 učesnika u saobraćaju, od kojih su devet bili putnici u putničkom vozilu, a povređeno je 239 učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.