Naslovna Hronika Akcija pojačane kontrole saobraćaja do 14. avgusta

Akcija pojačane kontrole saobraćaja do 14. avgusta

374
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. 

Foto: MUP Srbije

Saobraćajna policija će svakodnevno do 14. avgusta akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

Određeni broj patrola snimaće i brzinu kretanja bez zaustavlјanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimlјena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koje je učinilo prekršaj, navode u Upravi saobraćajne policije.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila sprovodi se, inače, u 30 država članica organizacije mrežesaobraćajnih policija Evrope ROADPOL.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i naglašava da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica. Zbog toga je otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije. Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine”, navodi se u saopštenju.