Naslovna Hronika Akcija pojačane kontrole autobusa od 18. do 24. jula

Akcija pojačane kontrole autobusa od 18. do 24. jula

278
0

Do 24. jula na putevima Srbije pojačana kontrola autobusa. Akcija je usmerena na otkrivanje prekršaja i krivičnih dela koje čine vozači autobusa, saopštio je MUP.

Ilustracija, pixabay.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, zbog povećanog tranzita turističkih autobusa kroz Republiku Srbiju tokom sezone letnjih godišnjih odmora, kao i organizovanog prevoza dece na kulturne manifestacije i sportske kampove, od 18. do 24. jula ove godine sprovodi akciju pojačane kontrole autobusa usmerenu na otkrivanje prekršaja i krivičnih dela koje čine vozači autobusa.

Osim kontrole poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i ispunjenosti opštih uslova za učešće vozača autobusa u saobraćaju, saobraćajna policija će proveravati i da li se deca prevoze u skladu sa propisima.

“Tokom dve međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa koje su realizovane ove godine dnevno je sankcionisano oko 100 prekršaja koje su činili vozači autobusa. Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja na putevima”, navodi se u saoštenju.