Naslovna Društvo Akcija “Dan pešačenja” 11. septembra i u Negotinu

Akcija “Dan pešačenja” 11. septembra i u Negotinu

706
0

Planinarsko društvo ”Deli Jovan” Negotin uz pomoć Turističke organizacije i Sportskog saveza organizuje u subotu 11. septembra pešačku turu “Opština Negotin hoda” kao deo akcije “Dan pešačenja”.

Detalj sa prošlogodišnjeg “Dana pešačenja”, Foto: Milorad Drča

“Dan pešačenja” je centralna republička akcija u koju će ove godine biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Cilj aktivnosti je promocija zdravog načina života kroz pešačenje i boravak u prirodi.

“Želimo da uputimo poziv javnosti Srbije da se tog dana pokrene i napravi “Koraк bliže zdravlju”. Nebitno je da li će se prepešačiti stotinu metara ili cela predviđena staza. U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših sugrađana, a posebno u borbi za jačanje imuniteta. ”Dan pešačenja” je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost kretanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog načina života”, kažu u Planinarskom savezu Srbije.

Ovogodišnja kampanja pod sloganom “Korak bliže zdravlju” odvija se paralelno širom Srbije. Tokom prethodnih godina, akcija je okupila više od 17.000 ljudi u 68 gradova i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi.

Pešačka akcija “Opština Negotin hoda” okupiće sve zainteresovane učesnike u subotu 11. septembra u vremenu od 9:45 do 10 časova u centralnom gradskom parku kod spomenika Hajduk Veljka, odakle će se i krenuti u 10 sati na pešačenje do manastira Bukovo. Kod Manastira je predviđena kraća pauza uz obezbeđeno osveženje, a povratak grupe očekuje se oko 13 sati. Ukupna dužina staze je oko sedam kilometara.

Prijava učesnika važi do petka, 10. septembra u 14 sati na telefon 063/415 114.