Naslovna Događaji 90 godina Muzeja Krajine: Promocija “Svetionika” 19. februara

90 godina Muzeja Krajine: Promocija “Svetionika” 19. februara

264
0

Muzej Krajine, veliki jubilej, devet decenija od osnivanja, obeležiće svečanom akademijom u utorak 20. februara. Dragoceni jubilej najaviće promocija prvog broja godišnjaka Muzeja Krajine “Svetionik”.

Muzej Krajine obeležiče dvodnevnim aktivnostima svoj veliki i značajni jubilje, 90 godina od dana kada je ban Moravske banovine u Nišu, poznati književnik Jeremija Živanović, 16. februara 1934. godine potvrdio Pravila Muzejskog društva u Negotinu kao i osnivanje muzeja pod nazivom Gradski muzej Hajduk Veljka u Negotinu.

Negotinci će u ponedeljak 19. februra u Muzeju Hajduk Veljka od 18 sati biti u prilici da prisustvuju promociji prvog broja godišnjaka Muzeja Krajine “Svetionik” na kojoj će govoriti: dr Radomir Popović, recezent i član redakcijskog odbora, Vesna Stanković, glavna i odgovorna urednica i urednice Vesna Nikolić i Sanja Radosavljević.

Jubilarnih 90 godina od osnivanja, Muzej Krajine obeležiće svečanom  akademijom koja će u utorak 20. februara biti održana u negotinskom Domu kulture “Stevan Mokranjac”.