Naslovna Društvo COVID-19 69. slučaj kovida-19 u Negotinu: Zaražena korisnica Ustanove za stare „Sveti Nikola“

69. slučaj kovida-19 u Negotinu: Zaražena korisnica Ustanove za stare „Sveti Nikola“

5779
4

U opštini Negotin zabeležen je 69 slučaj kovida-19 kod žene stare 85 godina koja je korisnik Ustanove za stare „Sveti Nikola“.

Korisnica Ustanove za stare “Sveti Nikola” hospitalizovana je u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Sokobanji, namenjenoj kovid pacijentima i kako saznajemo u upravi ove ustanove za socijalnu zaštitu, dobro se oseća i bez simptoma je.

Ona će, saznajemo u upravi ove ustanove socijalne zaštite, po preporukama epidemiologa, biti ponovo testirana zbog eventualne mogućnosti kontaminacije testa.

Od 33 ponovo testirana korisnika, radnika i pripadnika Vojske Srbije, 30 su negativni, a za dva se čekaju rezultati.

Na teritoriji opštine Negotin do sada je urađen 631 test na prisustvo korona virusa, od kojih je 69 pozitivnih, a za 53 uzorka se još uvek čekaju rezultati. Pod zdravstvenim nadzorom Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, zbog kontakta sa zaraženima su 104 osobe.

“Štićenici Doma za stare „Radost“ danas se vraćaju iz kovid bolnica i biće smešteni narednih 14 dana do novog testiranja, u pripremljene prostorije na dva odeljenja u Zdravstvenom centru Negotin. U saradnji sa resornim ministarstvom i Centrom za socijalni rad Negotin biće određeno na koji način će korisnici Doma za stare „Radost“ biti smešteni posle karantina i drugog negativnog testa”, navode u Štabu za vanredne situacije u Negotinu.

4 KOMENTARA

  1. Da li je bakica možda vakcinisana jesenas vakcinom protiv gripa?
    Ovo je, čini se, vrlo važno. Neki lekari tvrde da lica koja su primila vakcine protiv sezonskog gripa, bivaju pozitivni na korona test, iako zapravo nisu inficirani, niti imaju bilo kakve simptome…

    • Nije povezano jedno sa drugim, iako se o tome govori. Naime, ja sam vakcinisana protiv sezonskog gripa, a test na koronu je bio negativan ( što sam i očekivala).

  2. Sutra mozemo i vama da odradimo test … Tvdicemo da je pozitivan, a kasnije i da ste bez simptoma… Bakice u tim godinama su odlično sredstvo manipulacije. Ipak prvo ćemo da potrosim malo drzavnog budžeta (cisto toliko koliko je dovoljno da se još teze odprati odnos odliva i doliva), odvezemo vas do Niša, a iz Niša nazad za Negotin… Ako preživite… minimum 6-7sati u kombiju hitne pomoći… od toga najmanje 4h ispred Niškog centra… Jer je to jedini, prihvatni centar za ceo „Jug“ (prim.prev. sve osim Beograda, severne i dela zapadne Srbije) 😉 Ukoliko to ne izdržite… Vi ste Jos jedna zrtva Covida… U suprotnom… Na predstojećim izborima glasajte za Vučka, jer vam je on sve to lično svojim nesebičnim naporima obezbedio i vi sada Vaš život dugujete njemu! A test, da li je ispravan? Koji test? …a taji test.. Nema problema ponovicemo isti!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.