Naslovna Društvo COVID-19 69. slučaj kovida-19 u Negotinu: Zaražena korisnica Ustanove za stare „Sveti Nikola“

69. slučaj kovida-19 u Negotinu: Zaražena korisnica Ustanove za stare „Sveti Nikola“

5936
0

U opštini Negotin zabeležen je 69 slučaj kovida-19 kod žene stare 85 godina koja je korisnik Ustanove za stare „Sveti Nikola“.

Korisnica Ustanove za stare “Sveti Nikola” hospitalizovana je u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Sokobanji, namenjenoj kovid pacijentima i kako saznajemo u upravi ove ustanove za socijalnu zaštitu, dobro se oseća i bez simptoma je.

Ona će, saznajemo u upravi ove ustanove socijalne zaštite, po preporukama epidemiologa, biti ponovo testirana zbog eventualne mogućnosti kontaminacije testa.

Od 33 ponovo testirana korisnika, radnika i pripadnika Vojske Srbije, 30 su negativni, a za dva se čekaju rezultati.

Na teritoriji opštine Negotin do sada je urađen 631 test na prisustvo korona virusa, od kojih je 69 pozitivnih, a za 53 uzorka se još uvek čekaju rezultati. Pod zdravstvenim nadzorom Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, zbog kontakta sa zaraženima su 104 osobe.

“Štićenici Doma za stare „Radost“ danas se vraćaju iz kovid bolnica i biće smešteni narednih 14 dana do novog testiranja, u pripremljene prostorije na dva odeljenja u Zdravstvenom centru Negotin. U saradnji sa resornim ministarstvom i Centrom za socijalni rad Negotin biće određeno na koji način će korisnici Doma za stare „Radost“ biti smešteni posle karantina i drugog negativnog testa”, navode u Štabu za vanredne situacije u Negotinu.