Naslovna Kultura 45.“Susreti sela” okupili 10 folklornih ansambala opštine Negotin

45.“Susreti sela” okupili 10 folklornih ansambala opštine Negotin

495
0

Ovogodišnje „Susrete sela“, 45. po redu, otvaraju prošlogodišnji pobednik KUD „Floričika“ iz Jabukovca i KUD „Čučuk Stana“ iz Sikola. Susret je najavljen za subotu 31. mart.

KUD „Floričika“ Jabukovac, pobednik 44. „Susreta sela opštine Negotin“

Za titulu najboljeg ove godine boriće se deset kulturno umetničkih društava. Pored prošlogodišnjeg pobednika, Jabukovca, u trku ulaze i sela Sikole, Kobišnica, Tamnič, Karbulovo, Štubik, Čubra, Jasenica, Šarkamen i Bukovče.

Mesne zajednice će za potrebe organizacije dobiti, konkursom raspisanim od strane opštine Negotin, po 70.000 dinara.

Poslednji martovski dan biće u znaku odmeravanja snaga u pesmi i igri Jabukovčana i Sikoljana, a već u nedelju 1.aprila Kulturno umetničko društvo „Voja Čurić“ iz Kobišnice  dočekuje pevače i igrače iz Tamniča, članove KUD „Živojin Todorović“.

Poslednji susret u prvom krugu najavljen je za 15. april kada u Šarkamenu nastupaju članovi KUD „Vrelo“ i njihovi gosti KUD „Dimitrije Belivakić“ iz Bukovča, a u drugom krugu za 29. april u Sikolu, kada nastupaju KUD „Čučuk Stana“ i „Voja Čurić“ iz Kobišnice.

Pobednik će, po tradiciji, biti proglašen na završnoj smotri u maju, u okviru “Majskih svečanosti” povodom Dana opštine Negotin.