Naslovna Društvo 4,5 miliona dinara za investicione radove u Tehničkoj i štubičkoj osnovnoj školi

4,5 miliona dinara za investicione radove u Tehničkoj i štubičkoj osnovnoj školi

383
0

Zahvaljujući sredstvima Programa preraspodele investicionih sredstava u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja negotinska Tehnička škola i OŠ „Hajduk Veljko“ u Štubiku dobile su četiri i po miliona dinara za radove na školskim objektima.

OŠ „Hajduk Veljko“ Štubik

Do kraja novembra za završetak  radova na zameni  dela stolarije u Tehničkoj školi i Osnovnoj školi „ Hajduk Veljko“ u Štubiku, kao i za radove na elektro instalacijama u štubičkoj vaspitno obrazovnoj ustanovi biće investirano 4,5 miliona dinara kroz Program preraspodele investicionih sredstava resornog ministarstva. Radove delom sufinansira i lokalna samouprava iz opštinskog budžeta.

Osnovna škola “Hajduk Veljko” u Štubiku sagrađena je pre jednog veka i toliko godina broji i već dotrajala stolarija. Od postavljanja elektro-instalacije do danas nije se radilo u ovoj sesokoj školi ni na njenoj zameni.

Nakon posete ministra prosvete Branka Ružića  i razgovora sa direktorima škola opštine Negotin, dogovoreno je da se realizuju projekti Osnovne škole „Hajduk Veljko“ iz Štubika i Tehničke škole, koji su već bili spremni.

Štubička škola je za zamenu 11 unutrašnjih vrata u staroj školskoj zgradi i četiri u novom objektu od nadležnog ministarstva dobila 591.602 dinara dok je lokalna samopurava za ove namene opredelila iz budžeta 397.233 dinara. Pored zamene unutrašnje stolarije u ovoj školi radiće se i i na zameni dotrajale elektro instalacije. Vrednost investicije  je 2.429.300 dinara a sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete.

Tehnička škola Negotin

Tehnička škola u Negotinu je Programom preraspodele investicionih sredstava dobila 1.421.000 dinara, a sredstva u visini od 220.000 dinara obezbedila je lokalna samouprava iz svog budžeta.

Projektom je predviđeno da se u ovoj negotinskoj srednjoj školi zameni sedam svetlarnika, ulazna vrata škole, osam velika i dva mala prozora, kao i vrata koja vode na balkon škole.

Radovi u obe obrazovne ustanove biće završeni do kraja novembra.