Naslovna Događaji Negotinski rok bend “SpeedFreak“ na jedinstvenom takmičenju: „Rok Serbika“ u Zrenjaninu

Negotinski rok bend “SpeedFreak“ na jedinstvenom takmičenju: „Rok Serbika“ u Zrenjaninu

1580
0

Ukupno 12 srednjoškolskih bendova, među kojima su i bend Negotinske gimnazije, “SpeedFreak”, takmiče se na prvom republičkom takmičenju srednjoškolskih rok bendova „Rok Serbika“ .

Prvo državno takmičenje srednjoškolskih rok bendova “Rok Serbika” održava se večeras, 11. novembra u Кulturnom centru Zrenjanina, a inicijator i organizator je Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije.

Nastupaju bendovi: „Gradske bitange“ iz Valpova, „FusNota“ iz Požarevca, „SpeedFreak“ iz Negotina, „State of mind“ iz Sombora, „Polomljeni čiviluk“ iz Zemuna, „Gimnazija“ iz Gradiške, „Ratni prasići“ iz Sremskih Кarlovaca.

U izvođenju domaće, strane, autorske pesme i kompozicije klasične muzike nadmetaće se i bendovi: „Rock Liberty“ iz Novog Sada, „Strujni udar“ i „Pepsi služba“ iz Zrenjanina, „Maršali“ iz Bečeja, „Roy“ iz Кikinde, „Кatarza“ iz Beograda, „Surdulica Grimms“ iz Surdulice i bendovi „Čudna šuma“ i „Detektori muzike“ iz Grocke.

Takmičare će ocenjivati žiri u sastavu:  Jadranka Janković Nešić, jedna od najpoznatijih ex-yu TV i radio novinarki, Кatarina Epštajn, urednica i voditeljka emisije „Pop karusel“ na prvom programu Radio Beograda, Igor Vins, perkusionista, Vladan Vlajko Đurđević, bas gitarista benda „Neverne bebe“  i Zoran Кostić Cane, frontmen kultnog benda “Partibrejkers”.

Program počinje u 18 časova, a može se pratiti u live strimu na youtube kanalu “Rok Serbike” na OVOM linku.

Negotinski “SpeedFreak”, čiji je mentor Danijela Marković, nastavnik muzičke kulture, nastupa u 18 sati i 25 minuta u sastavu: Veljko Rajčić (vokal), Bogdan Jovanović (gitara), Miloš Žurkić (bas gitara) i Aleksandar Videnović (bubnjevi).

“Prvo Republičko takmičenje srednjoškolskih rok bendova “Rok Serbika” je takmičenje na kome će mladi bendovi imati priliku da predstave svoje umeće, druže se i steknu nova znanja. Organizovanjem ove manifestacije pomažemo mladima da iskažu svoja najtananija osećanja, svu svoju kreativnost i da se kroz jezik muzike slobodno izraze. To je pravi put ka osnaživanju mladih talenata u uključivanju u društvo. Pripremajući se za takmičenje, srednjoškolci će u svojoj školi razvijati talente, jačaće timski rad i provodiće kvalitetno svoje slobodno vreme, promovišući duh zajedništva, dajući pozitivan primer svojim vršnjacima”, ističu organizatori Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije, koje je finansijska sredstva za održavanje ove manifestacije prikupilo mahom od donacija građana, a trećinu novca opredelilo je Ministarstvo prosvete.