Naslovna Društvo 365 negotinskih slika: Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ – godina uspeha

365 negotinskih slika: Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ – godina uspeha

316
0

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ okitila se u protekloj godini sa dva zlatna odličja na Republičkim takmičenjima horova. Učenici ove umetničke škole nastavljaju lepu tradiciju osvajanja najvećih priznanja.

Mladi muzički izvođači i stvaraoci osnovne i srednje muzičke škole u našem gradu okitili su se mnogobrojnim nagradama na svim nivoima takmičenjima, dokazujući da su dostojni naslednici svog sugrađanina Stevana Mokranjca koji je ostavio neizbirisiv trag u muzičkom životu Srbije.

Mnogo radosti doneli su nam zlatni glasovi najmlađih horista koji su sa maksimalnih 100 poena pobednici  29. republičkog takmičenja horova u Sremskim Karlovcima.

I Hor devojaka Umetničke škole se sa 17. Republičkog takmičenja horova srednjih škola vratio sa zlatom. Negotinska muzička škola se na ovom takmičenju predstavila po prvi put pa je osvajanje prve nagrade bilo još značajnije.

Negovanje muzičkog talenta kod mladih Negotinaca ima dugu tradiciju, pa su i njihovi uspesi na takmičenjima u svim kategorijama značajni. Uspešni su bili trubači, gitaristi, harmonikaši, izvođači na klaviru, violini, klarinetu, flauti, ali i solo pevači i solfeđisti.

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ organizovala je i niz dobro posećenih koncerata svojih đaka, profesora, pokazala se kao uspešan domaćin programa koje organizuje u čast Svetskog dana horskog pevanja, a đački parlament škole priredio je i humanitarni koncert za Simeonu Jokanović, pokazujući time da u gradu Mokranjca talenat i ljubav ne nedostaju.