Naslovna Društvo 365 negotinskih slika: Tehnička škola Negotin – godina investicija i kreativnosti

365 negotinskih slika: Tehnička škola Negotin – godina investicija i kreativnosti

487
0

Tehnička škola u Negotinu obeležila je 53 godine postojanja i rada. Protekla kalendarska godina u znaku investicija i „Tehnopisa“.

Škola koja obrazuje kadrove za privredu na svojim četvorogodišnjim i trogodišnjim smerovima  proslavila je 53 godine postojanja i rada. U minuloj kalendarskoj godini najveća investicija je bila zamena 34 prozora na prvom i trećem spratu školske zgrade, zahvaljujući sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u iznosu od 1.988.993,77 dinara.

Promocija škole na društvenim mrežama i novi pristup prezentacije škole privukla je pažnju onih koji su redovni posetioci u virtuelnom svetu.

Nastavnik građanskog vaspitanja Vesna Perić u protekloj godini trudila se da izađe iz okvira svog predmeta i čitanje, knjige, film približi učenicima, a nastavu obogati i oplemeni. Tako je i školski časopis ponovo vraćen u Tehničku školu.

„Vođeni idejom da školske novine poboljšavaju komunikaciju i informisanost u školi, osmislili smo, napravili i na veb-sajt Tehničke škole postavili naš novi časopis Tehnopis i na taj način i sami obogatili digitalnu riznicu znanja. Sa razvojem tehnologije čitanje nije izgubilo na svojoj popularnosti, naprotiv. Tehnologija nam je omogućila lakši i brži pristup riznici znanja“, ističe Vesna Perić koja u ovoj srednjoj školi radi i kao bibliotekar.

Učenici škole su se ove godine nadmetali u disciplinama koje su od njih zahtevale kreativnost i informatičku pismenost. Tako su Marija Stanković i Valentina Dinić, učenice  trećeg razreda uz  podršku školskog bibliotekara Vesne Perić, predstavile svoj svoj rodni kraj na konkursu „Kultura na dar“. U jakoj juniorskoj konkurenciji među 24 kandidata zauzele su 10. mesto.

Učenici škole su učestvovali i na nagradnom konkursu za kreativne i inovativne radove učenika srednjih škola. Konkurs  „Evropski dnevnik 2018/2019“ za cilj je imao približavanje i upoznavanje srednjoškolaca sa Evropskom unijom. Među 373 rada našli su se i radovi tročlane ekipe Tehničke škole, Marije Stanković, Valentine Dobrić i Petra Nedeljkovića, učenika trećeg razreda koji su uz podršku mentora Vesne Perić,  osvojili četvrto mesto.

Svoju kreativnost učenici škole su pokazali u svetu krakog filma. Na konkursu „Vidi šta čitam“ prvu nagradu za trejler knjige „Stakleno zvono“ Silvije Plat, osvojila je autor Tijana Janković, učenica trećeg razreda, a mentor je i ovoga puta bila bibliotekar škole Vesna Perić.

Učenicima i nastavnicima Tehničke škole čestitamo na uspesima i nagradama i želimo još bolju 2020. godinu!