Naslovna Društvo 365 negotinskih slika: Osnovna škola „Vuk Karadžić“ rasadnik talenata

365 negotinskih slika: Osnovna škola „Vuk Karadžić“ rasadnik talenata

533
0

Naša najstarija Osnovna škola „Vuk Karadžić“ ove godine obeležila je veliki jubilej – 195 godina postojanja rada.

Višednevnim aktivnostima Osnovna škola „Vuk Karadžić“ obeležila je značajan i veliki jubilej, 195 godina postojanja i rada. Naša najstarija obrazovna ustanova decenijama je rasadnik dobrih đaka koji su svoje dalje obrazovanje nastavili u visokoškolskim ustanovama u Srbiji ali i van njenih granica.

Uspesi učenika na takmičenjima jedna je od najvažnijih odlika ove škola, koja se polako priprema za obeležavanje dva veka obrazovanja na istoku Srbije.

Među najuspešnijim učenicima ove godine bili su: Marija Radović koja je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju „Most razumevanja – međugeneracijska solidarnost“ i Mihajlo Matović koji je na republičkom takmičenju iz hemije zauzeo drugo mesto.

Takmičenje lingvističkih sekcija donelo je učenicima ove škole zaista dobar plasman. Njih šestoro: Milica Ćosić, Mia Stanković, Nina Prvulović, Anastasija Banković, Viktor Stanković i Vladimir Milutinović podelilo je treće mesto.

Uroš Stojanović je na republičkom takmičenju iz fizike zauzeo treće mesto, dok je Sara Bkić treće mesto zauzela na republičkom takmičenju iz engleskog jezika.

Učenica koja je u prošloj godini pobrala najviše nagrada, pa i epitet učenika generacije je Mia Stanković, koja je zauzela drugo mesto na republičkom takmičenju likovnog stvaralaštva Društva likovnih pedagoga Srbije, a nagradu je dobila i na literarnom konkursu „Vojnik – ponos Srbije“.

Dugo očekivana investicija, izgradnja dvorišne ograde u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ završena je takođe u godini za nama. Projekat je izradio Zavod za urbanističko planiranje i projektovanje opštine Negotin, a finasiralo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  kroz projekat „Modernizacija škola“.

Škola je kalendarsku godinu završila organizacijom petog Naučnog tornada, koji je do sada okupio najveći broj učesnika i posetilaca. Oko 500 učenika iz škola naše opštine i gostiju iz Bora kao i predstavnika kulturnih institucija iz Negotina predstavilo je svoj rad, umešnost i znanje na Festivalu nauke.