Naslovna Društvo 365 negotinskih slika: Osnovna škola “Branko Radičević” osvojila više od 80 nagrada

365 negotinskih slika: Osnovna škola “Branko Radičević” osvojila više od 80 nagrada

362
0

Za učenike Osnovne Škole “Branko Radičević” školska 2018/2019. godina bila je takmičarski veoma uspešna. Nastavnici su u protekloj godini radili na edukaciji i na unapređenju nastave.

Više od 80 učenika naše najmlađe Osnovne škole “Branko Radičević” osvojilo je u protekloj godini jedno od prva tri mesta na svim nivoima takmičenja koje je organizovalo Ministarstvo prosvete, ali i na takmičenjima koja se još uvek nisu našla u zvaničnom kalendaru nadmetanja.

Među najboljima su: Mihailo Milosavljević koji je osvojio treće mesto na takmičenju “Dabar”, Petar Vidić je zauzeo  četvrto mesto u Republici u stonom tenisu, Jelan Jović, četvrto mesto na republičkom takmičenju iz istorije.

Milica Jevremović je bila uspešna na dva polja, pa je na Literarnom konkursu “Šantićevi dani” zauzela drugo mesto, dok je  na okružnom takmičenju iz biologije bila prva.

Aleksa Paunović je bio veoma uspešan na okružnom takmičenju iz hemije osvojivši  prvo mesto, Marko Uruković treće mesto na okružnom takmičenju iz istorije, Ilija Stanković je bio drugi na okružnom takmičenju iz engleskog jezika, a Jovan Milošević i Bogdan Jovanović prvo na okružnom iz matematike.

Bronzanom medaljom se ove godine okitio Miloš Vakić, koji je na krosu RTS-a u Zaječaru zauzeo treće mesto.

Učenici ove škole bili su uspešni i na lokalnim manifestacijama. Među njima je “Noć istraživača” koju je organizovala Narodna biblioteka “Dositej Novaković” gde su osvojili prvo mesto.

Uspešne učenike prate i uspešni nastavnici koji su svojim projektioma doprineli kavalitenoj nastavi. Jedan od najbitnijih u školi “Branko Radičević” je projekat Ministarstva prosvete i Britanskog saveta pod nazivom “Škole za 21.vek”. U školi se trenutno realizuju i dva interna projekta “Stojiš pravo, bravo bravo!” i “Koliko je masti skriveno u tvojim grickalicama”.

Zahvaljujući projektu  “U susret Vaskrsu” nastavnice verske nastave Marije Dumitrašković, Osnovna škola “Branko Radičević” je obeležena značkom za kvalitet dodeljenom od strane Erazmusa eTvininga.

Mensa Srbije, Udruženje kreativnih učitelja i Institut za modern obrazovanje organizovali su na samom kraju ove godine tribinu “Stimulacija intelektualnog razvoja – primeri dobre prakse”. Za svoj rad pohvaljeni su: Ljubiša Blagojević, nastavnik likovne kulture i Kristina Jovanović, nastavnik razredne nastave.