Naslovna Društvo 365 negotinskih slika: Negotinska gimnazija

365 negotinskih slika: Negotinska gimnazija

665
0

Negotinska gimnazija ove godine obeležila veliki jubilej, 180 godina postojanja i rada i za postignute rezultate svojih učenika i nastavnika nagrađena je Majskom nagradom opštine Negotin.

Protekla godina je za Negotinsku gimnaziju bila u znaku velikog jubileja. Mnogobrojnim aktivnostima učenici i prosvetni radnici obeležili su dan škole koja već 18 decenija postoji i radi u našem gradu.

Njihovi uspesi i doprinos koji su dali za razvoja opštine Negotin nagrađeni su Majskom nagradom koju je škola dobila na Majskim svečanostima u okviru obeležavanja Dana opštine Negotin.

Ove školske godine upisana je druga generacija IT odeljenja koga čine učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

Sa republičkih takmičenja gimnazijalci su se vraćali sa nagradama. Među najuspešnijima su, sada već brucoši na fakultetima, Milica Prstić, koja je osvojila prvu nagradu na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika, Nikola Đurđić (druga nagrada na republičkom takmičenju iz matematike) i Helena Šćopulović (druga nagrada na republičkom takmičenju iz srpskog jezika).

Sada već stasava nova generacija uspešnih đaka, pa su tako u oblasti biologije Danijela Balanesković i Mihajlo Stanković pokazali dobro znanje na republičkom takmičenju. Viktor Davidović, učenik sa novog IT smera, bio je učesnik državnog takmičenja iz računarstva i informatike, a učenice ovog smera Anja Pavlović i Anđela Sladojević, nadmetale su se  na Književnoj olimpijadi.

Veliki uspeh postigle su u gimnastičarke Negotinske gimanzije, Kaja Lučić, Anamaraija Živković i Kristina Stanisavljević, koje su na republičkom takmičenju osvojile treće mesto.