Naslovna Društvo Negotinac Jovan Milošević na evropskoj Olimpijadi treći u rešavanju testa, osmi u...

Negotinac Jovan Milošević na evropskoj Olimpijadi treći u rešavanju testa, osmi u mentalnoj aritmetici

792
0

Evropska Olimpijada Mentalne aritmetike u Beogradu okupila je 1200 dece od 5 do 12 godina koja su se nadmetala u dve discipline, rešavanju testa uz pomoć sorobana, drevne japanske računaljke i u mentalnoj aritmetici.

Naš grad i školu Malac Genijalac predstavljala su tri učenika. U B kategoriji, uzrast 8 i 9 godina, nadmetali su se Mila Frunzarelović i Petar Begović, koji su osvojili pohvale za svoj trud.

Desetogodišnji Jovan Milošević je nakon odlično rešenog testa, gde je trebalo da reši 120 zadataka za 12 minuta, osvojio bronzanu medalju i pehar.

Nakon rešavanja testa učenici su se nadmetali i u mentalnoj aritmetici. U konkurenciji 150 učenika, Jovan je ušao u samo finale i osvojio osmo mesto, rešavanjem zadataka koji su podrazumevali sabiranje i oduzimanje  40  jednocifrenih brojeva u 500 mili sekundi.

Podsetimo, Jovan Milošević je najuspešniji takmičar regionalne Olimpijade u C kategoriji koja je ovog proleća održana u Zaječaru.

Najuspešniji takmičari sa beogradske Olimpijade u mentalnom računanju, predstavljaće Srbiju na Svetskom takmičenju mentalne aritmetike koje će biti održano tokom leta u Nemačkoj.