Naslovna Društvo 300 negotinskih stanova već drugi dan bez grejanja

300 negotinskih stanova već drugi dan bez grejanja

204
0

Stanari u zgradama na trasi od Karapandžine do lamela u ulici Srbe Jovanovića su već drugi dan bez grejanja zbog havarije na toplovodu.

Oko 300 negotinskih stanova koji se zagrevaju iz toplane Borska, na delu trase od Karapandžine do ulice Srbe Jovanovića bez grejanja su od juče.

Meštani ovog dela Negotina ostali su bez grejanja kada je došlo do „procuravanja toplovoda“ u ulici 12.septembar, preko puta Timogradnjinih lamela. Radnici Javnog komunalnog preduzeća su kvar locirali i sanirali, pa je sistem sukcesivno puštan u rad.

Međutim, pola sata nakon što je normalizovano grejanje došlo je do nove havarije, zbog koje su stanarima u tom delu grada radijatori od juče ponovo hladni.

„Zgrade koje su juče bile bez grejanja vrlo su ga kratko po sanaciji tog kvara imale, kada se desila nova velika havarija na toplovodu od toplane do naših zgrada, tako da grejanje nismo imali praktično ni sat vremena tokom jučerašnjeg dana”, kaže jedan od stanara u Srbe Jovanovića.

Stanari ističu da su čitave sezone imali prekomernu isporuku toplotne energije, zbog koje su mnogi morali i da zavrću ventile i da je to jasan pokazatelj da u Toplani ne funkcioniše sve kako treba.

Drugi kvar na toplovodu Borska lociran je tek danas i to na raskrsnici prema Radujevačkom putu. Na tom delu bi asfalt morao da se iseče, o tome obaveste nadležne strukture jer je u pitanju važna saobraćajnica, i tek onda sanira kvar. U JKP “Badnjevo” veruju da bi to moglo sve da se završi tokom dana.

Taj deo toplovoda je, sudeći po čestim havarijama, poprilično narušen i dotrajao, ali i pored brojnih apela stanara, nikada nije u potpunosti rekonstruisan, već je saniran od prilike do prilike.

Ceo sistem bi morao da se kompletno rekonstruiše, ali je to očigledno velika investicija.

Da je krajnje vreme da se to uradi govori i podatak da je na ovom delu toplovoda u poslednjih šest godina intervenisano čak 48 puta i to svaki put na drugoj lokaciji.