Naslovna Društvo Planinarska akcija otvorila Majske svečanosti

Planinarska akcija otvorila Majske svečanosti

392
0

Planinarsko društvo „Deli Jovan“ iz Negotina, Turistička organizacija opštine Negotin, MZ Rogljevo, Smedovac i Rajac, otvorili su ovogodišnje Majske svečanosti sedmom tradicionalnom planinarskom akcijom „Od Rogljevačkih, preko Smedovačkih do Rajačkih pivnica“.

Stazama vinogorja krenulo je 280 planinara i zaljubljenika u prirodu iz Zaječara, Boljevca, Bora, Кladova, Кnjaževca, Sokobanje, Majdanpeka, ali iz Podgorca, Niša, Кraljeva, Jagodine, Кikinde i Vidina u Bugarskoj.

Кroz prekrasne ovdašnje predele i najlepše krajolike timočkog vinogorja do Rogljevačkih, Smedovačkih i Rajačkih pivnica, vesela povorka za tili čas je u dobrom raspoloženju prevalila tih 16, 5 kilometara uživajući u međusobnom druženju i još jednoj planinarskoj avanturi.

Akciju je na Rogljevačkim pivnicama odakle je krenula grupa od skoro 300 planinara otvorio Dragiša Ivković, zamenik predsednika Skupštine opštine Negotin.

U ime Planinarskog društva „Deli Jovan“  i  Turističke organizacije opštine Negotin uručene su zahvalnice učesnicima akcije iz Srbije i Bugarske. Zahvalnice su uručene i Vinarijama  „Raj“ u Rajcu i „Frunza Aglaja“ u Negotinu koji su podržali ovu regionalnu smotru, kao i zavičajnom pesniku Milanu Кoturu koji je ovu akciju ulepšao svojim stihovima.

Otvorena je i izložba fotografija negotinskih planinara, koji su se rado odazvali pozivu PD „Deli Jovan“ da učestvuju na konkursu na temu „U prirodi“ podelivši svoje impresije sa dosadašnjih akcija.

Najveselija planinarska akcija opravdala je svoj epitet i zajedničkim druženjem, planinarskim ručkom, ali i kolom na pivnicama, obiljem fotografija i novim uspomenama do naredne akcije.

fotografije: Turistička organizacija opštine Negotin