Naslovna Kultura Događaji 28. „Dani Zorana Radmilovića“: „Zoranov brk“ Andriji Kuzmanoviću

28. „Dani Zorana Radmilovića“: „Zoranov brk“ Andriji Kuzmanoviću

252
0

Poslednja takmičarska predstava ovogodišnjih “Dana Zorana Radmilovića” bila je „Osama – kasaba u Njujorku“ Zvezdara teatra, a “Zoranov brk” je zasluženo dobio Andrija Kuzmanović.

Andrija Kuzmanović; Foto: Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“, Tatjana Galić Zetović

Večeras se u Zaječaru proglašenjem najbolje predstave i najboljeg glumca kao i izvođenjem komada „Brodolomke“ Кazališta Moruzgva iz Zagreba, završavaju 28. “Dani Zorana Radmilovića” i 2. Festival mali pozorišnih formi.

Poslednje festivalsko veče zaokružio je Zvezdara teatar predstavom „Osama – kasaba u Njujorku“, reditelja Darka Bajića sa ekipom mladih glumaca koju je predvodio Andrija Kuzmanović, koji je zasluženo poneo i nagradu “Zoranov brk”.

“Imam jednu teoriju da je omiljeni glumac onaj koga bi voleo najviše da zagrliš bio živ ili više nije među nama. A to je ovaj čovek čiju sam nagradu večeras dobio. Verovatno još uvek nisam svestan koliko sam srećan zbog predstave i zbog svega, ali je ovo definitivno nešto što mi mnogo znači u životu”, prve su impresije Kuzmanovića po uručenju nagrade.

Kuzmanović je “Zoranov brk” pridodao nagradi za najboljeg glumca 14. Međunarodnog festivala pozorišta „Zlatna vila“ u Prijedoru, prošlogodišnjem Gran priju za najbolju mušku ulogu na 35. Susretima pozorišta/kazališta Bosne i Hercegovine, ali i nagradi za najbolju glavnu mušku ulogu u sezoni 2017/2018, Belgrade Edt Culture blog.

„Već neko vreme mogu da igram samo stvari koje volim. Mislim da su ljudi kod nas u zemlji Srbiji, pogotovo mlađi glumci, ja sam to do skora bio, prinuđeni da nekad rade zbog toga da bi ih i dalje zvali ili da bi zaradili neke pare. Znamo koliko se zarađuje ovde kod nas, mi nismo holivudki glumci ni evropska A liga, ali po kvalitetu smo sve to, siguran sam. I mislim da nemaju neki luksuz da igraju samo ono što vole. Ja sam napunio 35 godina i sebi mogu da dozvolim tako nešto. I ovo je definitivno jedna od uloga u kojoj uživam i koliko god bio umoran i dolazio sa snimanja ili neke druge predstave ovoj se uvek radujem kao da igram prvi put,“ rekao je Andrija Кuzmanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.