Naslovna Kultura Događaji 28. „Dani Zorana Radmilovića“: „Zoranov brk“ Andriji Kuzmanoviću

28. „Dani Zorana Radmilovića“: „Zoranov brk“ Andriji Kuzmanoviću

351
0

Poslednja takmičarska predstava ovogodišnjih “Dana Zorana Radmilovića” bila je „Osama – kasaba u Njujorku“ Zvezdara teatra, a “Zoranov brk” je zasluženo dobio Andrija Kuzmanović.

Andrija Kuzmanović; Foto: Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“, Tatjana Galić Zetović

Večeras se u Zaječaru proglašenjem najbolje predstave i najboljeg glumca kao i izvođenjem komada „Brodolomke“ Кazališta Moruzgva iz Zagreba, završavaju 28. “Dani Zorana Radmilovića” i 2. Festival mali pozorišnih formi.

Poslednje festivalsko veče zaokružio je Zvezdara teatar predstavom „Osama – kasaba u Njujorku“, reditelja Darka Bajića sa ekipom mladih glumaca koju je predvodio Andrija Kuzmanović, koji je zasluženo poneo i nagradu “Zoranov brk”.

“Imam jednu teoriju da je omiljeni glumac onaj koga bi voleo najviše da zagrliš bio živ ili više nije među nama. A to je ovaj čovek čiju sam nagradu večeras dobio. Verovatno još uvek nisam svestan koliko sam srećan zbog predstave i zbog svega, ali je ovo definitivno nešto što mi mnogo znači u životu”, prve su impresije Kuzmanovića po uručenju nagrade.

Kuzmanović je “Zoranov brk” pridodao nagradi za najboljeg glumca 14. Međunarodnog festivala pozorišta „Zlatna vila“ u Prijedoru, prošlogodišnjem Gran priju za najbolju mušku ulogu na 35. Susretima pozorišta/kazališta Bosne i Hercegovine, ali i nagradi za najbolju glavnu mušku ulogu u sezoni 2017/2018, Belgrade Edt Culture blog.

„Već neko vreme mogu da igram samo stvari koje volim. Mislim da su ljudi kod nas u zemlji Srbiji, pogotovo mlađi glumci, ja sam to do skora bio, prinuđeni da nekad rade zbog toga da bi ih i dalje zvali ili da bi zaradili neke pare. Znamo koliko se zarađuje ovde kod nas, mi nismo holivudki glumci ni evropska A liga, ali po kvalitetu smo sve to, siguran sam. I mislim da nemaju neki luksuz da igraju samo ono što vole. Ja sam napunio 35 godina i sebi mogu da dozvolim tako nešto. I ovo je definitivno jedna od uloga u kojoj uživam i koliko god bio umoran i dolazio sa snimanja ili neke druge predstave ovoj se uvek radujem kao da igram prvi put,“ rekao je Andrija Кuzmanović.