Naslovna Politika 26. sednica SO Negotin: Usvojen završni račun opštine za prošlu godinu

26. sednica SO Negotin: Usvojen završni račun opštine za prošlu godinu

972
0

Odbornici Skupštine opštine Negotin na današnjoj 26. redovnoj sednici usvojili završni račun budžeta za prošlu godinu i niz značajnih odluka. Ostavku na funkciju dao sekretar SO Dragoslav Ninić. Posle više od godinu dana sednici prisustvovala i opozicija.

Predsedavajući: Mr Milan Uruković, pred. SO sa saradnicima Goranom Jovanovićem i Dragoslavom Ninićem

Prihodi i primanja budžeta opštine Negotin za 2019. godinu, obrazložila je za skupštinskom govornicom Ljiljana Liculović, rukovodilac Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju, ostvareni su u iznosu od 1.087.932.000 dinara, a ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 1.041.491.000 dinara.

Odbornici Skupštine opštine Negotin na današnjoj sednici doneli su i odluku o davanju saglasnosti na konačni nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za vršenje usluga rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji opštine Negotin.

Ljiljana Liculović, rukovodilac Odeljenja za budžet, finansije i LPA

Ova odluka uključuje primenu mera poboljšanja energetske efikasnosti i uštede u operativnim troškovima javnog osvetljenja za sistem javnog osvetljenja Opštine Negotin. Ugovor o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije biće potpisan sa najpovoljnijim ponuđačem, grupom „Resalta društvo za energetske usluge“ doo Beograd i „Emporio team“ doo Beograd, sa podizvođačem „Elgra Vision“ d.o.o. Beograd.

„Radi se o kapitalnom projektu. Vrednost investicije je oko 700 miliona dinara, a njime će, između ostalog, biti zamenjeno 7.200 svetiljki na teritoriji opštine Negotin“, rekao je u izjavi medijima nakon sednice mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin.

Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine Negotin

Većinom glasova vladajuće koalicije i stranaka okupljenih oko naprednjaka i socijalista usvojena je i odluka o pribavljanju, raspolaganju i razmeni građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin, odluka o donošenju plana detaljne regulacije za prostor kod železničke stanice u Negotinu, kao i rešenje o raspisivanju prvog javnog nadmetanja za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin.

„Reč je o parceli koja se nalazi kod parkinga Doma zdravlja površine 8.584 metara kvadratnih“, dodaje Uruković.

Odbornici su usvojili i odluku o mesnim zajednicama koja predviđa sedam gradskih mesnih zajednica i 39 u selima opštine Negotin, a van snage su stavili i odluku o zaštiti spomenika prirode „Suteska Sikolske reke sa vodopadom na Mokranjskoj steni“, koja je usvojena 2009. Razlog za ovo je činjenica da lokalna samouprava ne može da ovaj jedinstveni prirodni fenomen uvrsti u drugu kategoriju zaštićenih područja jer je to ingerencija Vlade Republike Srbije.

Dragoslav Ninić, dosadašnji sekretar SO Negotin

Na kraju sednice sekretar Skupštine opštine Negotin, Dragoslav Ninić, saopštio je da je podneo neopozivu ostavku na ovu funkciju zbog odlaska na drugo radno mesto, zahvalivši se rukovodstvu Skupštine opštine i odbornicima na dosadašnjoj saradnji.

Odbornička grupa Demokratske stranke

Sednici je prisustvovalo 37 odbornika, a nakon više od godinu dana sednici su ponovo prisustvovali odbornici opozicije, iz odborničke grupe Demokratske stranke, koji su rad lokalnog parlamenta bojkotovali od prošlog februara. I ova sednica je, poput prethodnih, protekla bez diskusija.