Naslovna Sport 20. Minibasket festival okupio je u Negotinu više od 400 dece iz...

20. Minibasket festival okupio je u Negotinu više od 400 dece iz istočne Srbije

455
0

U negotinskoj Hali sportova danas se odigrava 20. Minibasket festival koji je okupio brojne ekipe iz Bora, Boljevca, Zaječara, Knjaževca, Kladova, Svrljiga i Negotina.

Oko 400 mladih košarkaša uzrasta od sedam do 11 godina iz brojnih košarkaških klubova u istočnoj Srbiji, od Kladova do Svrljiga, nadmetalo se danas u Negotinu za titulu pobednika, ali i za Simeonu Jokanović, mladu Negotinku koja se od najteže bolesti leči u Klinici St.Jude u Sjedinjenim američkim državama.

„Košarkaši su organizovanjem ovog festivala koji je imao i humanitarni karakter jer smo prikupljali sredstva za lečenje naše sugrađanke Simeone Jokanović pokazali da su ne samo talentovani sportisti, već da rastu u humane i dobre ljude. Značajnu pomoć pružili su nam „Aleksandrović Marketi” koji su donirali vodu, sokove, grickalice koje su članice našeg kluba prodavale prikupljaću novac za lečenje ove devojčice”, kaže Dušan Mandić, trener KK “Hajduk Veljko”.

Više od 40 utakmica odigrano je u negotinskoj Hali sportova na tri terena i na koševima visine 2,60 metara, a revijalno su ovaj praznik košarke otvorili najmlađi košarkaši, dečaci i devojčice rođeni 2013. godine.

„Danas je bila specifična situacija. Ni na jednom turniru nije bilo da se nakon oficijelnog otvaranja Festivala igra revijalna utakmica najmlađih učesnika iz Negotina i Svrljiga, 2013. godište. Njih četrdesetak je odigralo utakmicu i to su naši najmlađi polaznici, budućnost košarke ovog regiona“, ističe Mandić.

Mini basket festival, 20. po redu, a prvi u sezoni 2019/2020. organizovali su Košarkaški klub “Hajduk Veljko” iz Negotina u saradnji sa Košarkaškim savezom istočne Srbije.

Ova manifestacija uveličana je i prodajnom izložbom dresova “Hajduk Veljka” iz ranijih selekcija, turnirom u šutiranju trojki, ali i odigravanjem utakmice šestog kola Druge srpske lige seniorskih “Hajduk Veljka” i “Trijumfa” iz Niša.

Titulu najboljeg trojkaša poneo je zasluženo Aleksa Tomić, a vicešampionsku Marko Pucarević.