Naslovna Društvo 197. rođendan OŠ „Vuk Karadžić“: Publikovan novi broj školskog lista „Prvi koraci“

197. rođendan OŠ „Vuk Karadžić“: Publikovan novi broj školskog lista „Prvi koraci“

401
0

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ povodom svog 197. rođendana promovisala novi broj školskog lista „Prvi koraci“.

Društvene mreže postale su u poslednje tri školske godine jedino mesto na kojima javnost može da se upozna sa radom, uspesima i dostignućima obrazovnih ustanova. Pozorišne i školske sale su utihnule, a obeležavanje godišnjice rada škola više nema prepoznatljiv oblik na kakav smo navikli. I školski listovi već treću godinu žive svoj elektronski život, pa šuškanje i listanje stranica i mirisi sveže štampe zamenili su slajdovi na društvenim mrežama i sajtovima škola.

Naša najstarija obrazovna ustanova, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ svoj 197. rođendan obeležila je upravo promocijom školskog lista „Prvi koraci“ koji nosi simboličan naziv jer u njemu svoje prve literarne i likovne korake čine učenici ove škole. Maša Milivojević, nastavnik srpskog jezika, Silvija Jovanović, nastavnik likovne kulture i Dejan Dobrić, nastavnik informatike, urednici ovogodišnjeg 122. broja pred učenike, nastavnike, Negotince doneli su školske priče, podsetili na uspehe učenike na takmičenjima u prethodnoj godini, ali nas i obradovali zanimljivim pričama koje su učenici ispričala rečima i bojama. Tako je likovni i literarni konkurs „Sva čuda sveta” doneo nagrade najboljim i najmaštovitijim đacima.

Početak ove školske godine obeležio je povratak učenika u školske klupe i povratak redovnim obavezama uz poštovanje svih epidemioloških mera, ističe Dejan Kojčinović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u uvodnoj reči školskog lista podsećajući na dosadašnje aktivnosti u ovoj obrazovnoj ustanovi.

„Nastavili smosa realizacijom projekta „Kvalitetno obrazovanje za sve“. Projektne aktivnosti koje su realizovane uključile su i saradnju  sa partnerima iz lokalne zajednice i učenicima Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca ali i fondacijom “Dana” iz Požarevca. Naši učenici su imali priliku da se uključe u multimedijalni program „Multivizija u digitalnoj nastavi“. Kompanija „Eliksir“ donirala je školi sredstva koja će se upotrebiti za poboljšanje uslova za rad naših učenika i nastavnika. Direktorka Fondacije „Eliksir“ Margareta Musić posetila je našu školu, upoznali smo je sa rezultatima rada i uspesima, a tom prilikom ona je izrazila spremnost za nastavak započete saradnje“, rekao je za NG Portal Dejan Kojčinović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić.