Naslovna Društvo Lazar Kraicić iz Kobišnice na zatvaranju “Dečije nedelje” u Palati Srbije

Lazar Kraicić iz Kobišnice na zatvaranju “Dečije nedelje” u Palati Srbije

649
0

Na konkursu za najlepši literarni rad na temu „Zašto volim Srbiju?“ učestvovali su i učenici osnovnih škola opštine Negotin kojima se organizator, Humanitarna organizacija “Dečje srce”,  zahvalila diplomama za učešće.

Lazar Kraicić, učenik Osnovne škole “Stevan Mokranjac” iz Kobišnice, na poziv organizatora, Humanitarne organizacije “Dečje srce”, u pratnji učiteljice Mirjane Kostić, prisustvovao je svečanom zatvaranju „Dečije nedelje 2020“ u Palati Srbije u Beogradu gde mu je uručena diploma za “izuzetno napisan literarni rad”.

Lazar je, inače, zajedno sa svojim školskim drugom, Milosavom Kaluševićem učestvovao na konkursu “Zašto volim Srbiju” koji je raspisalo “Dečje srce”. Na konkursu su učestvovali, svojim literarnim sastavima, i učenici ostalih škola opštine Negotin, a svima je organizator poslao zahvalnice za učešće.

“Dečija nedelja”, pod sloganom „Podeljena sreća, dva puta je veća“, ove godine organizovana je u znaku Godine solidarnosti i saradnje koju je proglasila Vlada Republike Srbije, u cilju podizanja svesti o važnosti konitnuiranog angažovanja na unapređenju solidarnosti i saradnje građana Republike Srbije.

Za organizaciju su bili zaduženi humanitarna organizacija „Dečje srce“ uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Svečanom zatvaranju manifestacije u Palati pravde, na kojem je predstavljeno 50 najboljih radova dece, prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je uručio plakete u tri kategorije i jednu specijalnu nagradu.