Naslovna Ekonomija 151 milion za asfaltiranje sedam negotinskih ulica

151 milion za asfaltiranje sedam negotinskih ulica

148
0

Dragan Stevanović, državni sekretar Ministarstva privrede, prilikom obilaska radova u negotinskoj Daničićevoj ulici, koji se sa nešto više od 22 miliona dinara finansiraju iz republičkog budžeta, najavio je da će Ministarstvo privrede podržati i sanaciju sedam lokalnih ulica, vrednu 151 milion dinara.

Ministarstvo, istakao je državni sekretar, nastavlja da izdvaja značajna sredstva za podršku u realizaciji infrastrukturnih projekata kroz program „Gradimo zajedno“ za obnovu lokalne i regionalne infrastrukture, koji se godinama unazad sprovodi sa Evropskom investicionom bankom.

Opština Negotin je pokazala visok stepen odgovornosti, angažovanja i mi nismo mogli da ne odreagujemo na činjenicu da su angažovanjem sopstvenih sredstava u 2017. oko 200 miliona dinara potrošili na rekonstrukciju, sanaciju lokalne i regionalne infrastrukture. Upravo zbog takvog odnosa, mi smo se sa opštinskim rukovodstvom dogovorili da ćemo u narednoj godini podržati kapitalan projekat, s obzirom da je opština konkurisala sa besprekornom, čistom dokumentacijom za sanaciju sedam lokalnih ulica. Ukupna vrednost projekta je 151 milion dinara. Na teret opštinskog budžeta će ići oko 88 miliona, a ostatak od 63 miliona obezbediće Ministarstvo privrede i mislim da će to za vaš grad u sledećoj godini biti velika stvar, rekao je Stevanović.

Inače, ukupna vrednost rekonstrukcije Daničićeve ulice, koja je u toku, iznosi 53 miliona, od kojih je opština Negotin uložila više od 30 miliona. Radove izvodi Štrabag, a rok je 90 dana. Ovim projektom, istakao je Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa, meštani Daničićeve rešiće dugogodišnji problem koji imaju sa svakom kišom i snegom, jer sanacija ulice uključuje ugradnju zatvorenih kišnih kolektora, ali i nove trotoare.

Završiće se 555,80 metara puta, uradiće se zatvoreni kišni kolektori, trotoari. Za nas je to jako bitno. S jedne strane uspevamo na neki način da pomognemo opštinama da rade i završavaju svoje infrastrukturne projekte, s druge strane, biću slobodan da kažem, pokušavamo da i mi malo kontrolišemo kako se troši novac poreskih obveznika u Negotinu, da nateramo lokalne samouprave da ulažu i troše novac u prave stvari i da to bude na korist svih građana opštine Negotin, dodao je Dragan Stevanović.

Državni sekretar Ministarstva privrede je ovom prilikom obišao i preduzeće “Monidan Komerc” d.o.o. u Miloševu, porodičnu firmu Spasoja Nedeljkovića sa 36 zaposlenih, koja je ove godine u Austriju, Nemačku, Švajcarsku i Sloveniju izvezla 5.885 tona roštiljskog ćumura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.