Naslovna Ekonomija 151 milion za asfaltiranje sedam negotinskih ulica

151 milion za asfaltiranje sedam negotinskih ulica

281
0

Dragan Stevanović, državni sekretar Ministarstva privrede, prilikom obilaska radova u negotinskoj Daničićevoj ulici, koji se sa nešto više od 22 miliona dinara finansiraju iz republičkog budžeta, najavio je da će Ministarstvo privrede podržati i sanaciju sedam lokalnih ulica, vrednu 151 milion dinara.

Ministarstvo, istakao je državni sekretar, nastavlja da izdvaja značajna sredstva za podršku u realizaciji infrastrukturnih projekata kroz program „Gradimo zajedno“ za obnovu lokalne i regionalne infrastrukture, koji se godinama unazad sprovodi sa Evropskom investicionom bankom.

Opština Negotin je pokazala visok stepen odgovornosti, angažovanja i mi nismo mogli da ne odreagujemo na činjenicu da su angažovanjem sopstvenih sredstava u 2017. oko 200 miliona dinara potrošili na rekonstrukciju, sanaciju lokalne i regionalne infrastrukture. Upravo zbog takvog odnosa, mi smo se sa opštinskim rukovodstvom dogovorili da ćemo u narednoj godini podržati kapitalan projekat, s obzirom da je opština konkurisala sa besprekornom, čistom dokumentacijom za sanaciju sedam lokalnih ulica. Ukupna vrednost projekta je 151 milion dinara. Na teret opštinskog budžeta će ići oko 88 miliona, a ostatak od 63 miliona obezbediće Ministarstvo privrede i mislim da će to za vaš grad u sledećoj godini biti velika stvar, rekao je Stevanović.

Inače, ukupna vrednost rekonstrukcije Daničićeve ulice, koja je u toku, iznosi 53 miliona, od kojih je opština Negotin uložila više od 30 miliona. Radove izvodi Štrabag, a rok je 90 dana. Ovim projektom, istakao je Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa, meštani Daničićeve rešiće dugogodišnji problem koji imaju sa svakom kišom i snegom, jer sanacija ulice uključuje ugradnju zatvorenih kišnih kolektora, ali i nove trotoare.

Završiće se 555,80 metara puta, uradiće se zatvoreni kišni kolektori, trotoari. Za nas je to jako bitno. S jedne strane uspevamo na neki način da pomognemo opštinama da rade i završavaju svoje infrastrukturne projekte, s druge strane, biću slobodan da kažem, pokušavamo da i mi malo kontrolišemo kako se troši novac poreskih obveznika u Negotinu, da nateramo lokalne samouprave da ulažu i troše novac u prave stvari i da to bude na korist svih građana opštine Negotin, dodao je Dragan Stevanović.

Državni sekretar Ministarstva privrede je ovom prilikom obišao i preduzeće “Monidan Komerc” d.o.o. u Miloševu, porodičnu firmu Spasoja Nedeljkovića sa 36 zaposlenih, koja je ove godine u Austriju, Nemačku, Švajcarsku i Sloveniju izvezla 5.885 tona roštiljskog ćumura.