Naslovna Društvo 15 godina RARIS-a u dva minuta

15 godina RARIS-a u dva minuta

112
0

Te 2007. godine se pojavio prvi iPhone, Novak Đoković je odigrao svoje prvo grend slem finale i osnovana je Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS).

Foto: RARIS

Nije lako prethodnih 15 godina postojanja Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS) sažeti u par redova, ali u najkraćem, to izgleda ovako:

„Pripremili smo 183 predloga projekata, od kojih je odobreno i realizovano 59 projekata, koji su u naš region doneli 3,1 milion EUR. Učestvovali smo u 13 međunarodnih projekata od kojih smo mi vodili 6 projekata. Pomogli smo drugim partnerima u regionu u pripremi 124 projekata. Organizovali smo 405 obuka sa 7.015 polaznika“, kaže Vladan Jeremić, direktor RARIS-a.

Ova agencija kreirala je, uspostavila i vodi šest regionalnih servisa i to:  Viber zajednicu „Biznis Info RARIS“ ,  Regionalnu turističku web platformu „Visit East Serbia“,  Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior“,  bazu konkursa i javnih poziva,  Regionalni investicioni portal „Invest East Serbia“  i  platformu za saradnju sa dijasporom „Dijaspora Biznis Info“ .

„Pomažemo preduzeća, preduzetnike i početnike u biznisu. Pomogli smo u pripremi 197 aplikacija, organizovali smo 234 obuka sa 3.148 polaznika, realizovali 141 mentoring, pružili 1.021 konsaltinga. Kreirali smo i vodimo četiri web sajta koji su imali 2,3 miliona poseta. Kreirali smo i vodimo 12 naloga na društvenim mrežama sa ukupno 71.000 pratilaca koji imaju reach 14,6 miliona. On-line usluge RARIS-a dođu godišnje do više od milion ljudi. Želja nam je da i sa vama sarađujemo još bolje u godinama koje dolaze. Na raspolaganju smo za sve ono što možemo da pomognemo ili da radimo zajedno“, dodaje Jeremić.