Naslovna Politika Zorana Mihajlović u Majdanpeku: Četiri milijarde za puteve u Borskom okrugu

Zorana Mihajlović u Majdanpeku: Četiri milijarde za puteve u Borskom okrugu [Video]

531
1

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetili su danas Majdanpek gde su se sastali sa čelnicima Borskog upravnog okruga, gradonačelnikom Bora i predsednicima opština Negotin, Kladovo i Majdanpek.

Grad Bor i opštine Kladovo, Negotin i Majdanpek tokom ove građevinske sezone dobiće nove i rekonstruisane puteve na najkritičnijim deonicama, a radove vredne četiri milijarde dinara finansiraće republika. Ovo je, između ostalog, rekla potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović tokom obilaska Majdanpeka.

Potpredsednica Vlade i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastali su se u Majdanpeku sa načelnikom Borskog okruga Vladimirom Stankovićem, ali i čelnim ljudima Majdanpeka, Bora, Negotina, Kladova, Draganom Popovićem, Aleksandrom Milikićem, Vladimirom Veličkovićem i Sašom Nikolićem.

Dogovorili smo se da se ove godine rekonstruišu putevi Кučevo-Majdanpek, Кladovo-Milutinovac, Selište-Bor, kao i Negotin-Zaječar. Potencijala u Borskom okrugu ima mnogo i glavni utisak sa sastanka mi je da ljudi ovde imaju energiju, optimizam i jasne planove šta žele da realizuju”, rekla je Zorana Mihajlović.

Na sastanku u Majdanpeku rečeno je i da će u železnički saobraćaj Zaječarskog i Borskog okruga u ovoj i narednoj godini biti uloženo pet milijardi dinara.

Pored rekonstrukcije putnog pravca Niš-Zaječar, koji je počeo, nastavljaju se radovi na pruzi od Brodica do Majdanpeka u dužini od 10 kilometara, a naredne godine se planira poboljšanje kvaliteta pruge od Majdanpeka do Prahovo pristaništa.

“Od izuzetne je važnosti povezivanje ministarstava i lokalnih samouprava. Danas je dogovoreno dosta planova koji će se realizovati u ovoj i narednoj godini. Ovo je veliki pomak za Borski okrug i siguran sam da ćemo prve rezultate današnjih dogovora videti već ove godine”, rekao je Vladimir Stanković, načelnik Borskog okruga.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišli su radove na rekonstrukciji sportske hale u koju će biti uloženo 32 miliona dinara iz budžeta republike.

Rekonstukcija ove hale počela je 4. marta i u narednih 60 dana biće potpuno zamenjen parket, urađen krov i obnovljene svlačionice i mokri čvorovi, kako bi ovaj sportski objekat mogli da koriste majdanpečki sportski klubovi, rekreativci i školarci.

“Cilj nam je da privučemo turiste, razvijamo sportsku infrastrukturu i jačamo omladinske organizacije. Samo u Sportski centar „Кarataš“ do sada smo uložili 210 miliona dinara. Takođe, želimo da nadahnemo mlade da pomognu u razvoju lokalne zajednice”, rekao je ministar Udovičić.

1 KOMENTAR

  1. Sve bivse demokrate, od Zorane pa nadalje. Izvinjavam se , mozda sam negde pogresio.Sada Naprednjaci. Mozda ce da isprave greske koje su cinili kao demokrate. Ipak, prijateljski savet, cuvajte zuti dres, nikad se ne zna

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.