Naslovna Društvo Za realizaciju 150 projekata iz oportuniteta  470 miliona dinara: Podržani i projekti...

Za realizaciju 150 projekata iz oportuniteta  470 miliona dinara: Podržani i projekti iz istočne Srbije

246
0

Na konkursu za dodelu sredstava po osnovu odlaganja krivičnog postupka među 150  odobreni su i projekti iz Kladova, Sokobanje, Majdanpeka, Bora i Velikog Izvora kod Zaječara.

Potpisivanje ugovora; Foto: Ministarstvo pravde

Od kolektiva i ustanova na području Borskog i Zaječarskog okruga na konkursu Ministarstva pravde 6,34 miliona dinara odobreno je za rekonstrukciju krova Biblioteke „Centar za kulturu“ u Kladovu.

Sredstva po osnovu oportuniteta odobrena su i Specijalnoj bolnici Sokobanja i Opštoj bolnici Majdanpek koje će dobiti 4,2 odnosno četiri miliona dinara za kupovinu sanitetskog vozila.

Osnovnoj školi „Vuk Кaradžić“ u Velikom Izvoru  kod Zaječara odobrena su sredstva u visini od 257.244 dinara za postavljenje e podnih obloga, a Turističkoj organizaciji grada Bor 168.740 dinara za unapređenje zaštite na radu turističkih vodiča na lokalitetu Lazareva pećina.

Inače, ove godine je na četvrtom po redu javnom konkursu za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta odobreno 150 projekata od javnog interesa iz oblasti zdravlja, kulture, prosvete i socijalne zaštite, vrednih 470 miliona dinara.

Minulih godina na ovakvim konkursima sa 1,6 milijardi dinara podržano je 445 projekata, istakla je ministarka pravde Nela Кuburović prilikom potpisivanja ugovora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.