Naslovna Društvo Za planinski turizam u prekograničnom području Srbije i Rumunije vlada veliko interesovanje

Za planinski turizam u prekograničnom području Srbije i Rumunije vlada veliko interesovanje

209
0

Na finalnoj konferenciji “Carpathians Connects” u Kladovu, koji se se implementira u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija 2014 – 2020, učestvovalo je preko 100 učesnika iz javnog, poslovnog i nevladinog sektora iz Srbije i Rumunije koji deluju u oblasti turizma i životne sredine.

“Carpathians Connects” realizuje se u opštinama Negotin, Majdanpek, Kladovo i Bor, ali i u rumunskim okruzima Karas Severin i Mehedinci u Rumuniji uz pomoć partnera, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS i Rumunska asocijacija za inovacije i transfer tehnologija – filijala Mehedinci.

“Tokom konferencije, održane 13. i 14. novembra u Kladovu, učesnicima su predstavljeni rezultati projekta i određene smernice za buduće aktivnosti Prekogranične mreže zainteresovanih strana za razvoj planinskog turizma, koja je formirana na početku realizacije projekta. Članovi mreže su potvrdili da dele viziju razvoja planinskog turizma ove prekogranične oblasti definisane tokom završne konferencije i potpisali Deklaraciju o posvećenosti. Učesnicima je predstavljen Priručnik za identifikovanje prekograničnih projekata u oblasti održivog planinskog turizma i šest projektnih ideja koje su razrađene tokom realizacije projekta, navodi se u saopštenju Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS.

Ovaj projekat inače, pruža podršku razvoju lokalnom turističkom poslovanju jačanjem planinskog turizma kao novog turističkog proizvoda koji doprinosi održivom korišćenju prirodnih resursa u Karpatskom prekograničnom području Rumunije i Srbije.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.