Naslovna Društvo Virtuelni UPSHIFT izazov okuplja ove godine mlade iz Jugoistočne Srbije

Virtuelni UPSHIFT izazov okuplja ove godine mlade iz Jugoistočne Srbije

273
0

Treći po redu virtuelni UPSHIFT izazov okupiće decu do 13 do 19 godina iz gradova Jugoistočne Srbije. Najbolji timovi čiji programi mogu da doprinesu pozitivnim promenama  u svom okruženju dobiće mentorsku i finansijsku podršku do 2.000 evra.

www.unicef.org/serbia/upshift; printscreen

U okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ otvoren je treći po redu Virtuelni UPSHIFT izazov koji okuplja decu od 13 do 19 godina iz Jugoistočne Srbije (Podunavski okrug, Nišavski okrug, Braničevski okrug, Borski okrug, Zaječarski okrug, Pirotski okrug, Toplički okrug, Jablanački okrug, Pčinjski okrug) sa ciljem da u svom okruženju prepoznaju probleme kao što su: nedostatak tolerancije i ravnopravnosti među polovima, kao  i  kritičkog mišljenja, zdrava životna sredina  i slično i svojim idejama probaju da dođu do rešenja.

Nakon formiranja tima, koji mora da broji najmanje tri, a najviše pet članova, zadatak je da se prepozna problem u lokalnoj sredini. Timovi mogu da se prijave do 28. juna na OVOM linku.

Regionalni program „Dijalog za budućnost“ omogućava mladima da doprinesu pozitivnim  promenama u svom okruženju.

Zbog okolnosti u vezi sa pandemijom sve interaktivne  radionice u okviru ovog trećeg ciklusa  sprovodiće se  onlajn kako bi program bio dostupan svima.

Program UPSHIFT se realizuje u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“. Sprovode ga UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira Fond Ujedinjenih nacija za izgradnju mira. Virtuelni UPSHIFT izazov u Srbiji sprovodi partnerska organizacija Razlivalište.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.