Naslovna Društvo Veliki uspeh negotinskih mladih pijanista na međunarodnom takmičenju u Beogradu

Veliki uspeh negotinskih mladih pijanista na međunarodnom takmičenju u Beogradu

369
1

Negotinska Umetnička škola “Stevan Mokranjac” na upravo završenom Međunarodnom takmičenju pijanista “Davorin Jenko” u Beogradu postigla je sjajne rezultate osvojivši sa svoja tri takmičara tri visoka odličja.

Foto: Milja Videnović

Teodora Nedeljković, učenica drugog razreda Osnovne muzičke škole, u klasi Milje Videnović osvojila je na 16. Međunarodnom takmičenju pijanista “Davorin Jenko” prvu nagradu.

Teodorin izvedeni program je u junior A kategoriji, stručni žiri koga su činili eminentni umetnici iz Srbije i inostranstva, ocenio sa 96,75 poena.

Teodora Nedeljković na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“; Foto: Katica Paskulović

Maria Paskulović, učenica trećeg razreda negotinske osnovne muzičke škole u klasi Maje Stojanović osvojila je drugu nagradu.

Stručni žiri u sastavu: Tatjana Vratonić,  Rustam Shaykhutdinov, Emoke Soti Szobonya i Slavica Petrović ocenili su sa 94 poena.

Maria Paskulović na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“; Foto: Katica Paskulović

Dan ranije je na ovom prestižnom takmičenju, koje je okupilo 160 takmičara iz 12 zemalja, nastupila i Jelena Popović, učenica četvrtog razreda negotinske osnovne muzičke škole u klasi Slađane Radukanović.

Jelena je sa 85 poena osvojila treću nagradu u A kategoriji, koja okuplja takmičare rođene 2004. i mlađe.

Jelena Popović sa mentorom, Slađanom Radukanović; Foto: privatna arhiva nastavnice

Međunarodno takmičenje “Davorin Jenko” organizuje se već 16 godina u disciplinama klavir, klavirski duo, kamerna muzika, duvački instrumenti, a realizuje se pod patronatom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Čestitamo učenicama i njihovim nastavnicama na sjajnom uspehu!

1 KOMENTAR

  1. Nista ne moze da nas obraduje kao muzicke nagrade nasih najmladjih ucesnica. Dokaz da je Negotin bio i ostao Mokranjcev grad. Cestitke od srca

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.