Naslovna Hronika Uzgajala u bašti 350 stabljika marihuane

Uzgajala u bašti 350 stabljika marihuane

1605
2

Zaječarska policija, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnetće krivičnu prijavu protiv žene koja je u svom dvorištu sadila – marihuanu.

Marihuana u bašti; Foto: PU Zaječar

Da se marihuana sve češće nalazi čak i na otvorenom prostoru u njivama i baštama pokazuje i slučaj  šezdesetpetogodišnje žene iz okoline Zaječara kojoj je policija u dvorištu pronašla zasad od 350 stabljika indijske konoplje,

Marihuana je bila u raznim stadijumima rasta i visine od 40 santimetara do čak tri metra. Informativna služba Policijske uprave u Zaječaru saopštila je da će protiv ove žene podneti krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Foto: PU Zaječar

Slični slučajevi zabeleženi su i širom Negotinske krajine, od kojih je slučaj gastarbajterke D.T. iz Urovice upečatljiv zbog toga što je marihuana, i to 200 stabljika, pronađena u njenom promoćnom objektu u laboratoriji, opremljenoj za veštački uzgoj ove opojne droge. Zanimljivo je da je droga otkrivena tek kada je u laboratoriji izbio požar.

I u Negotinu je 2014. uhapšen Z.R. koji je marihuanu gajio u plasteniku, uz paradajz, krastavac i drugo povrće i uredno je zalivao, đubrio i potkresivao. Kod njega je policija pronašla i 10 kilograma sirove kanabis sative, spremne za sušenje, kao i 21 stabljiku ove biljke.

2 KOMENTARA

  1. Kada će već jednom legalizovati marihuanu u ovoj zemlji. Ko hoće nek lepo zasadi, pa kontrola kvaliteta, pa prodaja, pa porez i tako dalje. Legalan alkohol, legalan duvan, a nelegalna trava… Bezveze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.