Naslovna Politika Parlamentarni izbori 2020. Uvid u birački spisak za građane opštine Negotin do 5. juna

Uvid u birački spisak za građane opštine Negotin do 5. juna

524
0

Opštinska uprava Opštine Negotin pozvala je birače da u susret parlamentarnim izborima, zakazanim za 21. jun, izvrše uvid u birački spisak, ali i da podnesu zahtev za upis u birački spisak, izmenu i dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku.

Uvid u birački spisak i podnošenje zahteva za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku na dan izbora biti punoletni građani mogu da izvrše svakog radnog dana od 7 do 15 sati u zgradi Opštinske uprave opštine Negotin, na prvom spratu, u kancelariji broj 72 do 5. juna do ponoći kada će birački spisak biti zaključen.

Građani Odeljenju za opštu upravu, imovinske i stambeno – komunalne poslove Opštinske uprave opštine Negotin mogu da najkasnije do 30. maja podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Isti je rok i za zahtev da će birač glasati u inostranstvu a on se podnosi preko diplomatsko – konzularnog predstavništva Republike Srbije. Ovaj podatak u birački spisak upisuje Opštinska uprava po mestu poslednjeg prebivališta birača pre odlaska u inostranstvo, odnosno prema poslednjem prebivalištu jednog od roditelja.

Nakon zaključenja  Jedinstvenog biračkog spiska, sve promene u biračkom spisku, na način i po postupku utvrđenim zakonom, vrši Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sve do 72 časa pre dana održavanja izbora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.