Naslovna Društvo Uspešna proba sistema za osmatranje i obaveštavanje u opštini Negotin

Uspešna proba sistema za osmatranje i obaveštavanje u opštini Negotin

809
0

Sistem za osmatranje i obaveštavanje spreman je za funkcionalno korišćenje, pokazala su današnja merenja na alarmnim stanicama u Negotinu, Slatini, novom Mihajlovcu, Prahovu i na HE “Đerdap dva”.

Izgradnju sistema za osmatranje i obaveštavanje čija je namena vršenje nadzora nad potencijalnim opasnostima koje mogu ugroziti stanovništvo na određenoj teritoriji, ali i obaveštavanje javnosti o nastanku i prestanku odgovarajuće opasnosti, finansira Hidroelektrana “Đerdap dva”, a sprovode stručnjaci sa kusjačke elektrane i serviseri Instituta “Mihajlo Pupin”.

Alarmne stanice se nalaze na zgradi opštine u Negotinu, na objektima kancelarija mesnih zajednica u Slatini, Prahovu i novom delu Mihajlovca, kao i na posebno izgrađenom stubu u kompleksu Hidroelektrane “Đerdap dva”.

Danas su na ovim alarmnim stanicama izvršena merenja aktiviranjem sirena, pojedinačno na samim lokacijama, kontinualnim signalom, odnosno signalom prestanka opasnosti, u trajanju od 60 sekundi.

Sistem je, saznajemo od nadležnih, spreman za funkcionalno korišćenje, a dalje će se, s obzirom da je ovo prva faza radova, nadograđivati po planiranim projektnim aktivnostima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.