Naslovna Društvo U Zdravstvenom centru od danas vakcinacija protiv sezonskog gripa

U Zdravstvenom centru od danas vakcinacija protiv sezonskog gripa

195
0

Vakcinacija protiv sezonskog gripa počinje danas, a za potrebe pacijenata u opštini Negotin nabavljeno je 1.500 doza.

Kako navode u Ministarstvu zdravlja vakcinacija protiv sezonskog gripa počinje danas, ranije nego prethodnih godina, kako bi se sprečio sudar korone i gripa.

Za potrebe građana nabavljeno je oko pola miliona vakcina koje su prethodnih dana distribuirane zavodima i dalje zdravstvenim ustanovama.

„Trenutna epidemiološka situacija u našoj zemlji je stabilna, i odlazak u zdravstvene ustanove u ovom trenutku ne predstavlja veliki epidemiološki rizik po građane koji bi da se vakcinišu. Upravo iz tog razloga, a u cilju dobijanja najefikasnijeg i najdelotvornijeg imuniteta stečenog vakcinom, preporučuje se imunizacija u navedenom terminu, od 1. oktobra“, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Zdravstveni centar u Negotinu iz Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru dobio je 1.500 doza, isto kao i prošle godine.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi navode da će ukoliko interesovanje bude veće moći da se trebuju i naknadne količine vakcine protiv sezonskog gripa.

Vakcine se, vele, preporučuju hroničnim pacijentima, osobama sa udruženim bolestima, trudnicama, starijim građanima, ali i zaposlenima u zdravstvenim i ustanovama za stare.

Uz poslednji lekarski izveštaj pacijenti mogu da se vakcinišu u  Službi epidemiologije Zdravstvenog centra u Negotinu, radnim danima od  7 do 15 časova.

Inače, u negotinskoj zdravstvenoj ustanovi beleže danas veliko interesovanje građana za vakcinaciju protiv sezonskog gripa, tako da je prvog dana vakcinisano oko 200 Negotinaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.