Naslovna Društvo COVID-19 U toku vakcinacija zdravstvenih radnika u Borskom okrugu

U toku vakcinacija zdravstvenih radnika u Borskom okrugu

861
0

Vakcinacija zdravstvenih radnika protiv virusa korona počela je u zdravstvenim ustanovama u Negotinu, Boru, Majdanpeku i Kladovu, ali i u pojedinim i staračkim domovima.

Fotografija: Branislav Barbatesković

U borski Dom zdravlja iz Instituta “Batut” stiglo je 75 doza Fajzerove vakcine. Pored zdravstvenih radnika Doma zdravlja i Opšte bolnice vakcinišu se i zaposleni i korisnici u Domu Vila Katarina. U Boru se, inače, za imunizaciju prijavilo oko 200 lekara, medicinskih tehničara i nemedicinskog osoblja.

Imunizacija je počela i u Negotinu gde će biti vakcinisano 27 zdravstvenih radnika, ali i u Majdanpeku gde se za vakcinaciju protiv kovida opredelilo 28 zdravstvenih radnika Doma zdravlja i Opšte bolnice Majdanpek.

U Kladovu, u higijensko – epidemiološkoj službi Doma zdravlja Fajzerovu vakcinu će primiti 38 zdravstvenih radnika. U Zdravstveni centar Kladovo stiglo je 98 doza Fajzerove vakcine od kojih je 57 namenjeno za korisnike Doma za smeštaj odraslih i starih lica „Topalović“ u Kladovu, u kome će se vakcinisati i troje zaposlenih.

Vakcinacija u staračkim i domovima socijalne zaštite u Negotinu još nije počela. U ovim ustanovama očekuju da im o imunizaciji korisnika i zaposlenih stigne informacija iz nadležnog Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.