Naslovna Ekonomija U toku asfaltiranje priobalnog puta Mihajlovac – Kusjak: Uskoro i projekat vodosnabdevanja...

U toku asfaltiranje priobalnog puta Mihajlovac – Kusjak: Uskoro i projekat vodosnabdevanja Badnjeva

478
0

Elektroprivreda Srbije, ogranak HE „Đerdap“ sopstvenim sredstvima asfaltira deonicu od 900 metara priobalnog puta Mihajlovac – Kusjak.

Ekipe „Štrabaga“ asfaltiraju 900 metara deonicu priobalnog puta Mihajlovac – Kusjak. Na ovom putu asfaltirana je i prošle godine deonica duga, takođe 900 metara, a u planu je da naredne godine bude asfaltirano još hiljadu metara puta.

“Javno preduzeće „Eletroprivreda Srbije“, ogranak HE „Đerdap,“ HE „Đerdap dva“ je primer uspešne kompanije koja sarađuje sa Opštinom Negotin i pomaže gradu Negotinu. Primer te saradnje je upravo realizacija asfaltiranje dela priobalnog puta Mihajlovac-Kusjak u dužini od 900 metara. Vrednost investicije iznosi 11 miliona dinara. U 2019. godini asfaltiraćemo oko 1.000 metara a 2020. godine, kada se očekuje završetak asfaltiranja ove deonice, asfaltiraćemo preostalih 2.270 metara. U ovoj godini uložili smo oko osam miliona dinara u održavanje priobalnog poljskog puta Mihajlovac-Slatina a finansijskim planovima smo u 2019. predvideli isto određena sredstva za realizaciju tog putnog pravca”, kaže Siniša Matović, direktor HE “Đerdapa dva”.

Put Mihajlovac – Kusjak od velikog je značaja za meštane ovog dunavskog sela, ali i za bicikliste iz celog sveta koji putuju međunarodnom biciklističkom rutom Eurovelo 6.

„Današnji radovi nisu važni samo za meštane okolnih sela već i za razvoj turizma, s obzirom da je ovo i biciklistrička ruta koja je vidljiva na mapama ali u realnosti još nije realizovana do kraja. Prošle godine smo aktivirali saradnju sa HE „Đerdap dva“ s obzirom da je sređivanje priobalnog puta i njihova obaveza a nama mnogo znači. Nakon radova na presvlačenju deonice od 900 metara prošle godine i ove godine nastavljeni su radovi u istoj dužini. Očekujemo narednih godina da kompletiramo radove na ovom priobalnom putu od Mihajlovca ka Kusjaku. Saradnja sa HE „Đerdap“ je na zavidnom nivou i mogu da kažem da će ubuduće saradnja biti još bolja”, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Saradnja lokalne samouprave i druge đerdapske elektrane na Kusjaku biće nastavljena i kroz izradu nasipa – klizišta iznad sela Mihajlovac, čija je javna nabavka u toku, ali i kroz projekat vodosnabdevanja meštana koji žive na izletištu Badnjevo.

“JP Elektroprivreda Srbije ugovorila je projektovanje vodosnabdevanja naselja Badnjevo. Projektnim zadatkom predviđeno je da u prvoj fazi izvršimo vodosnabdevanje našeg objekta u Badnjevu, a druga faza projektnog zadatka predviđa vodosnabdevanje ostalog, šireg dela vikend naselja „Badnjevo” čime bi se rešio višedecenijski problem vodosnabdevanja u tom delu grada. Vrednost projekta je oko 4,5 miliona dinara“, kaže Siniša Matović, direktor “Đerdapa dva”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.