Naslovna Hronika U timočkom delu opštine Negotin uhvaćena veća grupa migranata

U timočkom delu opštine Negotin uhvaćena veća grupa migranata

4271
5

Pripadnici Granične policije su u rejonu granice sa Bugarskom u timočkom delu opštine Negotin zatekli noćas grupu od 28 migranata iz različitih zemalja Bliskog istoka.

btr

Migranti su, pretpostavlja se, ilegalno prešli granicu Bugarske sa Srbijom, a pripadnici Granične policije, nezvanično saznajemo, zatekli su ih u ataru negotinskog sela Aleksandrovac.

Reč je o grupi od 28 muškaraca, uglavnom mlađih, iz različitih zemalja Bliskog istoka, koji kod sebe, izuzev jednog, nisu imali nikakva dokumenta.

Svi oni su testirani na prisustvo virusa korona, takozvanim brzim serološkim testom, koji je pokazao da su mnogi od njih razvili antitela na virus. Nijedan nije imao IgM pozitivan rezultat koji bi ukazao na trenutno, akutno stanje.

Migrantima su, u skladu sa Zakonom o azilu i privremenoj zaštiti, uručena rešenja da se u roku od 72 sata jave u jedan od kolektivnih centara u Srbiji.

Granična policija je nedavno u ataru Kovilova uhvatila još jednu grupu od 21 migranta, takođe iz različitih zemalja Bliskog istoka.

5 KOMENTARA

 1. Dali su im resenja koje oni bace i nastave dalje umesto da ih sprovedu u centre oni im daju resenje .Pa kako da odu do centra peske kroz Srbiju.

  • Treba pitati one koji su doneli zakon i nisu razmišljali. A, policija bi mogla, na osnovu postojećih zakona i propisa i da ih uhapsi i deportuje natrag u Bugarsku nakon odležane zatvorske kazne zbog ilegalnog prelasak granice. Zašto to ne čine meni nije jasno.

 2. ..Dakle ..i bez ispraznih praznih prica i filozofije … na civilizovan i human nacin …URGENTNO higijenski , zdravstveno i bezbedonosno istretirati i opservirati …dobro nahraniti i snabdeti osnovnim higijenskim sredstvima…… i potom URGENTNO i HUMANO I CIVILIZOVANO ISPRATITI iz demografski, ekonomski i socijalno IZDISUCE Istocne Srbije i Timocke krajine…A potom i iz Republike Srbije…
  Koja je u poslednjih par decenija vec primila i prihvatila MILIONSKI broj izbeglica…
  Sto ceo svet zna..I zato nema nikakve potrebe za bilo kakvim drugim objasnjenjima i opravdanjima…. Jer time je Republika Srbija , i kao drzava i medjunaroodni subjekat i entitet …i kao humano i civilizovano drustvo,
  vec odavno ispunila SVE svoje obaveze prema izbeglickom problemu i ovom humanitarnom pitanju u svetu…
  A SVE ostale price su…
  ili bajke….ili neka potpuno netransparentno i neovlasceno data obecanja …potpuno nepoznata gradjanima Republike Srbije…
  Koja su time… .ako eventualno postoje…..i apsolutno nevazeca .
  i apsolutno nistavna…Ko god ih je dao… 😃Ako ih je eventualno dao…Bilo da su data nekim medjunarodnim institucijama …Bilo da su data stranim drzavama…jednoj ili vise njih…bilo da su data ili prihvacena bilateralno… bilo da su data ili prihvacena multilateralno……I Ende. 😃 Pozz iz 🚞 ..

 3. …I SVE TO MORA BITI URGENTNO KRISTALNO JASNO I KONKRETNO OBJASNJENO gradjanima Srbije…
  Jer ,kao sto to SVI znamo .. cela Srbija bruji li bruji…..a posebno njen demografski, ekonomski i socijalno IZDISUCI POGRANICNI region Istocne Srbije …Sto je uvek i ozbiljns pretnja po javni red i mir ..a i po unutrasnju nacionalnu bezbednost…zar ne…? I to neko mora i da napise..i da potpise…😃 A ko se preznojava,uzdise,cuti ,mrmlja u bradu .. i plasi sebe i sve oko sebe .. ..taj urgentno i pravac ….u ono bure za kupus ..kod Gige u supi…😃😃

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.