Naslovna Kultura U susret „Danima Zorana Radmilovića“ veče poezije Adama Puslojića

U susret „Danima Zorana Radmilovića“ veče poezije Adama Puslojića

306
0

Uoči 29. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“, u zaječarskom pozorištu u četvrtak, 15. oktobra u 20 časova u sali zaječarskog teatra biće održano pretfestivalsko veče nove poezije Adama Puslojića.

Naš istaknuti umetnik Adam Puslojić, književnik i književni prevodilac promovisaće u četvrtak u Zaječaru svoju najnoviju zbirku pesama „Teslamentarno“ , koju je prošle godine publikovala izdavačka kuća „Filip Višnjić“. Tom prilikom biće prikazan i film „Dva Homera u Krajini“.

Pored autora u programu učestvuju i pesnici Vlasta Mladenović, Dragoljub Firulović, Tomislav Mijović, Višeslav Živanović, Bratislav Milanović, Vidak Maslovarić, Dejan Mastilović i Zoran Marinović .

Stihove poezije Adama Puslojića govoriće glumci zaječarskog pozorišta Viktorija Arsić i Miloš Đuričić.

Radislav Trkulja: Portret Adama Puslojića

Adam Puslojić, autor je brojnih zbirki pesama, koje objavljuje još od 1967. a objavio je i oko 70 knjiga prevoda sa rumunskog  i ruskog jezika. Pesme su objavljivane u Rumuniji, Italiji, Makedoniji, Francuskoj, Rusiji, Nemačkoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Maleziji, Belorusiji, Moldaviji…

Dobitnik je brojnih književnih i prevodilačkih nagrada i priznanja, u Srbiji, Rumuniji, Italiji, Nemačkoj i Makedoniji, među kojima su i “Vukova nagrada“, za životno delo nagrade: Milan Rakić, Nolitova, Miloš N. Đurić, Nikola Tesla, Prsten Despota Stefana, Zlatni Orfej, Kruna Kneza Lazara, Zlatni beočut, u Rumuniji: Mihaj Eminesku, Lućijan Blaga, Tudor Argezi, Nikita Stanesku, a u u Makedoniji Pesničko žezlo.

Osnivač je i član Umetničkog udruženja Krajinski krug, Galerije Darodavac u Kobišnici. Član je i Udruženja književnika Srbije, Udruženja književnih prevodilaca Srbije, Srpskog PEN ― centra i počasni je član Akademije Rumunije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.