Naslovna Društvo COVID-19 U subotu i nedelju 2. i 3. maja dozvoljen rad prodavnicima i...

U subotu i nedelju 2. i 3. maja dozvoljen rad prodavnicima i radnjama uslužne delatnosti u opštini Negotin

2450
0

Objekti registrovani za uslužne delatnosti, odlukom Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin moći će da rade u subotu i nedelju, 2. i 3. maja.

Štab za vanredne situacije opštine Negotin doneo je zaključak da se rad dozvoljava u subotu i nedelju 2. i 3. maja poslodavcima iz oblasti pružanja usluga.

To su automehaničarske i vulkanizerske radnje, obućari, krojači, hemijsko čišćenje, škole za obuku vozača, ali i objekti trgovine na malo: knjižare, trgovci motornim vozilima, bicikala, nautičari, prodavnice tehničke robe, građevinskog materijala…

Od 7 do 17 sati radiće u subotu i nedelju i trgovine na veliko i malo robom široke potrošnje, ostale trgovinske radnje, restorani za pripremanje hrane koja se dostavlja, objekti brze hrane sa uslugom „za poneti“ kao što su grilovi, ćevabdžinice i slično.

Oni koji robu dostavljaju moći će to i dalje da čine i tokom policijskog časa ali samo ako imaju dozvolu za kretanje sa spiskom zaposlenih za čijim radom postoji potreba u vreme zabrane kretanja.

„Posebnu pažnju obratiti na bezbednost potrošača u maloprodajnim objektima na svakih 10 kvadratnih metara jedan potrošač, poštovanja opštih mera prevencija i fizičke udaljenosti potrošača, obavezno korišćenje zaštitinih sredstava (maska i rukavice) radnika u maloprodajnim objektima, i kupaca kao i mere zaštite prilikom dostave i dezinfekciju objekta i vozila za dostavu“, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.