Naslovna Društvo COVID-19 U Srbiji zabranjeni skupovi u zatvorenom prostoru, škole nastavljaju da rade normalno

U Srbiji zabranjeni skupovi u zatvorenom prostoru, škole nastavljaju da rade normalno

370
0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odlučeno da se zbog korona virusa zabrane skupovi u zatvorenom prostoru, osim gde je manje od stotinu ljudi, i ocenio da nema smisla zabranjivati skupove napolju.

„Stranka koju vodim (SNS) i koalicija u kojoj je ona, odlučila je da sve skupove: napolju i u zatvorenom prostoru, odloži do 1. aprlla“, rekao je Vučić posle sastanka u Predsedništvu državnog vrha i predstavnika zdravstva.

On je rekao da svi koji hoće da protestuju, slobodno to mogu, ali „da peru ruke“, što je ocenio kao ključno u odbrani od korona virusa.

Rekao je da zasad nema razloga da se obustavi nastava u školama, i ocenio da je bilo „histerije“ u vezi s tim.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da, u poređenju s „najrazvijenijim“ zemljama EU, Srbija na „veoma dobar“ način drži pod kontrolom situaciju sa širenjem korona virusa.

On je posle sastanka državnog vrha s predstavnicima zdravstvenih i drugih institucija potvrdio da je potvrđeno da je 12 osoba u Srbiji zaraženo tim virusom.

„Sve što smo rekli na prvoj konferenciji na ovu temu, ukazujući na ozbiljnost i odgovornost pristupa, ali i pozivajući gradjane da ne paniče, pokazalo se opravdanim. Mi smo slušali struku, nisu odluke donosili političari već najstručniji ljudi u Srbiji. Shvatili smo da je dobro da se pozovemo na struku, na najbolje lekare u zemlji“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Naveo je da je do 10. marta prekontrolisano više od 71.000 putnika od kojih je pod zdravstveni nadzor stavljeno 265, i da je kontrolom obuhvaćeno više od 2.300 prevoznih sredstava.

(Beta)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.