Naslovna Ekonomija U resornom ministarstvu razgovor o revizalizaciji đerdapskih elektrana

U resornom ministarstvu razgovor o revizalizaciji đerdapskih elektrana

487
0

Dr Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike i potpredsednica Vlade Srbije sastala se danas sa Mihajilom Cvetkovim, šefom Predstavništva kompanije „Silovije mašini“ u Srbiji i sa njim razgovarala o revitalizaciji đerdapskih elektrana.

Projekat revitalizacije hidroagregata u Hidroelektrani „Đerdap jedan“ ulazi u završnu fazu, a priprema se i projekat revitalizacije na HE “Đerdap dva”, rečeno je danas na sastanku dr Zorane Mihajlović, ministarke rudarstva i energetike sa  Mihajilom Cvetkovim, šefom Predstavništva ruske kompanije koja realizuje oba proijekta.

“Kompanija „Silovije mašini“ realizuje važne aktivnosti za „Elektroprivredu Srbije“, samim tim i za našu državu i nadam se da možemo da nastavimo saradnju i na novim projektima. Drago mi je da projekat revitalizacije HE „Đerdap I“ ulazi u završnu fazu, revitalizacija „Đerdapa II“ nam je, takođe, veoma važna, kao resorno ministarstvo tu smo da pomognemo i ispratimo sve aktivnosti. Pripremamo i knjigu projekata, jer će u energetici biti puno ulaganja i u interesu nam je priliv novih investicija u ovom sektoru”, rekla je Zorana Mihajlović.

Ruska kompanija izrazila je i zainteresovanost za učešće u projektu revitalizacije blokova A1 i A2 u termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, navodi se na zvaničnom sajtu Ministarstva rudarstva i energetike.

 “Dosta je naše opreme na hidroelektranama „Đerdap jedan i dva”, kao i „Kostolcu“. Trenutno smo najveća kompanija koja proizvodi energetsku opremu u Rusiji, od turbina, transformatora, do kotlova, proizvodimo sve potrebno za jednu termo i hidroelektranu. Revitalizacija „Đerdapa jedan“ je zahtevna i zaslužuje veliku pažnju, stigli smo do poslednjeg agregata i u aprilu ove godine stiže oprema. Potpisali smo sporazum sa EPS-om za revitalizaciju „Đerdapa dva“, priprema se dokumentacija i vaša podrška u tom procesu nam je značajna”, rekao je Cvetkov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.