Naslovna Društvo COVID-19 U Negotinu, Zaječaru i Knjaževcu danas bez novoobolelih, u Majdanpeku četiri, u...

U Negotinu, Zaječaru i Knjaževcu danas bez novoobolelih, u Majdanpeku četiri, u Boru i Kladovu po jedan

2023
1

 

U istočnoj Srbiji na osnovu danas pristiglih rezultata novi slučajevi pozitivnih na prisustvo virusa korona zabeleženi su u Majdanpeku, Kladovu i Boru.

Ilustracija; pixabay.com

U negotinsku zdravstvenu ustanovu stigli su rezultati 17 testova, od kojih je 11 negativnih, a za šest bi trebalo da se ponovi testiranje. Prema poslednjim podacima na teritoriji opštine Negotin je aktivno sedam kovid-19 slučajeva.

U Zaječar je danas stiglo 11 obrađenih briseva i svi su negativni. U obradi je trenutno 110 uzoraka, a danas je u referentnu laboratoriju poslato još 35 uzoraka.

Na području opštine Kladovo danas je stigla potvrda da je virusom korona zaražen muškarac star 53 godine. Trenutno je u opštini Kladovo na virus korona pozitivno 50 osoba od kojih četvoro mlađih od 18 godina.

I u opštini Knjaževac je od početka meseca zabeleženo 50 kovid-19 slučajeva, a od 1. jula do danas testirano je 138 osoba. U Knjaževcu očekuju rezultate za još 40 testova. Nažalost u Kliničkom centru Niš od posledica virusa korona preminuo je muškarac star 60 godina, a u ponedeljak  je iz Niša stigla potvrda da je od infekcije izazvane virusom korona preminulo dvoje Knjaževčana.

U Majdanpek je danas stigla potvrda za još četiri novoobolela od kovida-19. Trenutno u ovoj opštini 34 Majdanpečana ima pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona.

Na teritoriji grada Bor, prema podacima Zavoda za javno  zdravlje “Timok” u Zaječaru, od poslednjih informacija zabeležen je jedan novi slučaj virusa korona, a još jedna osoba se, nakon dva negativna testa, smatra izlečenom. U Boru je aktivnih 28 kovid-19 slučajeva.

Iako je broj kovid pozitivnih u porastu u poslednje vreme broj onih koji su u samoizolaciji, u kojoj po pravilu moraju da budu kontakti i porodice zaraženih je, međutim, u pojedinim opštinama manji od broja aktivnih slučajeva.

Tako je u Boljevcu, prema podacima zvaničnog republičkog sajta covid19.data.gov.rs u samoizolaciji jedna osoba, u Negotinu četiri, Boru pet, Zaječaru 25, Majdanpeku 33, Sokobanji 46, a Knjaževcu 47.

 

1 KOMENTAR

  1. Imajući u vidu „ludilo“ koje vlada povodom brojeva koji se objavljuju na različitim sajtovima ,aplikacijama itd , smatram da bi Opštinska vlast , u maniru dobre domaćinske vlasti, trebala da preko vas svakodnevno ,ili na sajtu Opštine Negotin, obaveštava stanovnike SVAKODNEVNO o broju uzetih uzoraka, broju pozitivnih i negativnih, ali i o broju prispelih rezultata. Na taj način bi stanovnici bili najbolje informisani o stanju na teritoriji opštine i samim tim mogli da preuzmu na sebe odgovornost za svaki novi slučaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.