Naslovna Kultura U Negotinu promovisana knjiga “Na frontu i u pozadini” Jelice Ilić

U Negotinu promovisana knjiga “Na frontu i u pozadini” Jelice Ilić

266
3

U Narodnoj biblioteci “Dositej Novaković” u Negotinu, povodom stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata promovisana je knjiga „Na frontu i u pozadini“, istoričarke Jelice Ilić, višeg kustosa zaječarskog Narodnog muzeja.

Foto: Matična biblioteka „Svetozar Marković“, Zaječar

Knjiga „Na frontu i u pozadini“ je posvećena učešću stanovnika Timočke krajine u ratovima od 1912. do 1918. godine, ali i stradanju na ratnim poprištima, životu pod okupacijom, velikim epidemijama i materijalnim razaranjima, a rezultat je višegodišnjeg istraživačkog rada istoričarke Jelice Ilić, višeg kustosa Narodnog muzeja u Zaječaru.

Ovu knjigu koja pored, stručnoj javnosti poznatih činjenica, donosi i nepoznatu istoriografsku građu, publikovala je Matična biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru, a u promotivnoj sali dečjeg odeljenja negotinske Narodne biblioteke “Dositej Novaković” predstavili su je autorka, Jelica Ilić, Boban Đorđević, direktor biblioteke u Zaječaru i Milorad Grbović, direktor negotinske biblioteke.

3 KOMENTARA

  1. Поштовани, обратите се Матичној библиотеци „Светозар Марковић“ Зајечар, Кумановска 2, 19000 Зајечар, тел: 019-422-045.
    Поздрав

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.